Технологичното изложение CES 2021 ще се проведе с посетители при високи мерки за сигурност

Технологичното изложение се проведе по план през януари и по този начин не бе засегнато от разпространението на COVID-19. Световната пандемия стана причина за отлагането на множество събития и премиери на големите производители. 

Организаторите на CES от Consumer Technology Association няма как да не бъдат доволни от това развитие и вече са започнали да подготвят следващото издание на технологичното шоу. Според наличните данни CES 2021 няма да има виртуален характер и ще се проведе съобразно първоначалните планове.

 

Вероятно ще съществуват препоръки за спазване на социална дистанция и други препоръчителни мерки, но по-важното е, че събитието няма да бъде отложено или отменено. Събитието ще се проведе в Las Vegas Convention Center и ще прикове вниманието на десетки хиляди посетители.

Oчаква се само за няколко дни в началото на януари 2021г. да станем свидетели на най-новите иновации в света на технологиите от водещи брандове като Samsung, LG, Sony, Lenovo, Acer и много други компании, които традиционно са доста активни на CES.

 

 

Все пак организаторите на първото голямо технологично събитие за годината са готови да заложат на най-добрите практики, за да гарантират безопасността на потребителите. CES 2021 ще бъде проведено изцяло под мониторинга на властите, които ще регламентират какви предпазни мерки ще бъдат въведени по време на събитието. 

Вече е съставен предварителен списък, в който са описани неща като избягване на здрависването, носене на маски, вграждането на терминали за сканиране на температура на входовете и др. Организаторите ще трябва да се погрижат да намалят броя на повърхностите, които могат да се докосват от посетителите. 

Периодичното дезинфекциране на изложбените пространства и осигуряването на достатъчно свободно пространство също са част от предписанията. Всичко това може да ограничи посетителите, но се прави с цел CES 2021 да се проведе по план и даде подобаващ старт на новата година в света на технологиите.

 

Oще от Digital: 10 любопитни прогнози за развитието на технологиите през новото десетилетие