Как ще се казват новите смартфони на LG през 2020г.

Корейският производител не успява да бъде толкова успешен при смартфоните, както на световния пазар на телевизори. Въпреки това LG работят усилено, за да започнат отново да генерират приходи от мобилната си индустрия. Вече ви съобщихме за новия дизайнерски език LG Velvet, върху който ще бъде фокусирана стратегията им през 2020г. 

Популяризирането на новия бранд LG Velvet ще е свързан с амбициите на компанията сред премиум устройствата, където конкуренцията е много сериозна.

Успоредно с това вече се работи над още една серия от смартфони, която ще е предназначена към бюджетния и средния клас. Това ще е LG Q.

Oще по-интересното е, че корейския бранд вече е регистрирал на свое име цели 13 нови устройства, разделени в четири продуктови категории, a именно LG Q3x Q5x, Q6x и Q9x. От LG Electronics са регистрирали на свое име тези имена пред Korea Intellectual Property Rights Information Service (КIPRIS), за което разбираме за бъдещите планове на LG, съобщава GizChina.

 

 

 

Пълните имена на предстоящите смартфони са:  Q31, Q32, Q33, Q51, Q51S, Q52, Q53, Q61, Q62, Q63, Q91, Q92 и Q93. Почти всички гореизброени имена ще се използват от нови устройства на LG, които тепърва ще бъдат представяни. Единственото изключение от списъка прави LG Q51, който видяхме в края на февруари. 

Това е 6.5-инчово, което предлага HD резолюция от 1520х720 пиксела при съотношение на екрана от 19:9. Високата производителност се гарантира от 12-нанометров MediaTek Helio P22 процесор, който е допълнен от 3GB RAM и 32GB вградена памет. 

В задната част ни очаква тройна камера с основен 13МР обектив, както и 13МР сензор за селфита отпред. На гърба има сензор за пръстов отпечатък, а  батерията е със заряд от 4000mAh. Oперационната система е Android 10. Цената около €240. Сходни технически спецификации можем да очакваме и от другите представители на LG Q5x серията. 

Все пак най-голямо внимание привличат устройствата от LG Q9x серията, които ще бъдат позиционирани в премиум сегмента. Най-вероятно можем да очакваме по-мощния Qualcomm Snapdragon процесори, четири камери, дисплеи с FullHD резолюция, сензори за отпечатък в дисплея.

 

TagsLG