Новата версия на играта Diablo 2: Resurrected може да излезе преди Diablo 4

По всичко личи, че тази година ще станем свидетели на не един и два римейка на популярни игри от миналото. В ситуация като сегашната, когато заради пандемията с COVID-19 милиони хора прекарват повече време по домовете си – гемингът процъфтява.

Последният римейк, за който Digital.bg ви информира бе за играта Tony Hawk’s Pro Skater 1 2, която се завръща с две обновени версии с подобрена графика и онлайн мултиплейър.

Феновете на скейтбординга ликуват, но нека геймърските студиа помислят малко и за останалите игрови жанрове.

 

 

Например за тези, които играят компютърни ролеви игри. Те със сигурност са фенове на поредицата Diablo на Blizzard Entertainment. Те, както и ние отдавна очакваме да се появи новата Diablo 4, но преди това да се случи,  вероятно ще видим един римейк и тук. Той по всяка вероятност ще бъде Diablo 2 HD.

Това предположение идва от слух, който тази седмица се появи благодарение на крипто разработчиците на Diablo. Според Actugaming, класическата RPG игра ще получи обновен вариант, който ще се нарича Diablo 2: Resurrected. Това трябва да се случи още тази година.  

Също както при Tony Hawk’s Pro Skater 1 2 и тук зад проекта на римейка стои студиото Vicarious Visions, което работи под шапката на Activision Blizzard. Ще ви припомним, че Vicarious Visions има вече един много успешно реализиран проект за римейк при ретро играта Crash Bandicoot HD.

 

 

Ако се питате „Защо точно Diablo 2, а не някоя от другите версии на играта?“, ще ви подскажем, че тази година Diablo 2 празнува своята 20 годишнина и какъв по-добър подарък от този, могат да получат феновете на популярната игра.

Самите те през годините споделя, че визията на разработчиците в Diablo 2 е много по-добра от тази в следващото поколение Diablo 3. При него те изтъкват като основен недостатък прекалено светлите тонове в действията.

И още докато сме на тема обновени версии на стари игри – преди време Blizzard направиха римейк на култовата Warcraft 3 Reforged, но той се оказа не особено успешен и получи известна доза критика. Такава със сигурност ще има и за Diablo 2: Resurrected, ако от студиото не се постараят да изпипат всичко в него.

Очакваме играта с нетърпение, като същото можем да кажем и за Diablo 4, данните за появата на което са различни и по тази причина не се наемаме с прогнози за момента, в който ще се състои премиерата.