Poco F2 Pro е 6.67″ смартфон с Qualcomm Snapdragon 865 процесор, 64MP камера, 8GB RAM и 256GB памет

Poco F1 е смартфон, който предизвика голям интерес сред потребителите. Премиерата на този модел бе преди почти две години. Вниманието на любителите на технологиите не привлечено от атрактивното съчетание от луксозен дизайн, премиум функции и достъпна цена. Някои анализатори дори определиха Poco F1 като „убиец на флагмани“.

Всъщност POCO е името на бранд, който се разработва от Xiaomi и е фокусиран предимно към по-младата аудитория. Феновете на Poco F1 oт месеци очакват премиерата на наследник, който вече е факт. Новото предложение на компанията в тази серия се казва  Poco F2 Pro и предлага сериозни подобрения като Qualcomm Snapdragon 865 процесора. 

Това е най-мощният чип на Qualcomm, който е първия предлагащ функция за ъпдейтване на графичните драйвери, по подобие на сходните функции в компютрите. Устройството поддържа 5G технологията, както и LiquidCool 2.0 системата за водно охлаждане на Qualcomm. Смартфонът работи с Android 10, която е допълнена от Poco Launcher 2.0 потребителския интерфейс на компанията, съобщава gsmarena. 

 

 

Основната камера на Poco F2 Pro е с 64-мегапикселова резолюция и използва 1/1.7″ сензор Sony IMX686. Технологията Pixel Binning комбинира четири пиксела в един в оптимално 16МP качество.

Любителите на фотографията също така ще могат да се възползват от Ultra-Wide камера със 123-градусов зрителен ъгъл, 13МP резолюция и големина от 1.12µm. В задната част са разположени още телемакро камера с 5MP резолюция и AF (3cm-7cm), както и Depth Sensor с AI портретен режим. 

 

 

Отпред има 20-мегапикселвoва камера, която използва подвижен механизъм, с който се показва и скрива зад дисплея. Самият екран е с 6.67-инчова резолюция, който осигурява съотношение на екрана към тялото от 92.7%. Честотата за опресняване на кадрите е 60Hz при 1080p разделителна способност, като е предвидена и поддръжка за HDR10 .

Poco F2 Pro има Widevine L1 сертификация за гледане на мултимедия с HD качество от Neftlix, Amazon Prime Video и други популярни услуги. Вградената bateriq e 4700mAh с 30W бързо зареждане. Продажбите стартират на цена от €499 за 6GB RAM 128GB памет и €599 за 8GB RAM 256GB памет.