LG Wing ще е смартфон от висок клас с уникален T-образен дизайн

LG е компания, която  е известна с новаторството си в света на технологиите. Например, Южно корейците бяха първите, които създадоха телевизор който е дебел само няколко милиметра. Със сигурност сте чували за 77-инчовият навиващ се телевизор LG SIGNATURE W9 Wallpaper, който всеки уважаващ себе си богат фен на технологиите притежава в дома си.

В последните години LG не са толкова активни в иновациите при смартфоните си, но преди време, когато мобилната дивизия на бранда беше във вихъра си, видяхме извитият LG G Flex, който имат самовъзстановяващ се корпус, луксозният извит и кожен LG 4 и модулният LG G5.

 

Днес благодарение на Androidcommunity научаваме, че LG планират да се върнат в играта с ефектни и нестандартни смартфони. който значително ще надгради последните LG V60 ThinQ, LG K51 и LG Velvet, които по-скоро можехме да определим като стандартни.

По-рано този месец видяхме рендъри на модел с име LG Stylo 6, който също по предварителната информация, която знаем за него е доста интересен, но този определено е още повече.

Смартфонът, който за сега виждаме само на концептуални снимки е с въртящ се двоен дисплей, който застава в Т-образна форма. Определено интересно и нестандартно решение от страна на LG. Но до колко това ще бъде практично.

Идеята е в долната част да се появява виртуална клавиатура, а в горната да се използва дисплей в „landscape“ формат. При него така ще има много по-голямо зрително поле, което няма да се заема от отделената в самостоятелен модул клавиатура. По данните, които имаме двата дисплея са съответно с 6.8“ и с 4“ диагонал.

За момента смартфонът няма официално наименование и е само концепт, но кодовото му наименование е тематично – Wing, което в превод означава Крило. Предполага се, че с пета генерация Qualcomm Snapdragon 7 процесор и ще има камера с 64MP.

 

 

Предполага се, че премиум устройството ще се появи на бял свят в края на 2020 година, като със сигурност премиерата му ще бъде дългоочаквана.

Тук обаче съвсем логично си задаваме обаче въпроса – дали пък това всъщност Wing да не е аксесоар, който LG ще предлагат за своят бъдещ флагман смартфони и отговорът е доста логично да бъде положителен. Още повече, че компанията вече има опит с модулните смартфони и с аксесоарите за тях.

TagsLGWing