Oчаква се сериозна конкуренция между Samsung и LG в пазара на телевизори до края на 2020г.

Корейските технологични гиганти са най-големите производители на смарт телевизори в индустрията. Още в началото на годината видяхме новото поколение устройства на Samsung и LG. Това се случи на CES 2020 изложението през януари, когато двете компании разкриха интересни детайли за плановете си. Впечатляващите им модели се отличават с ултратънки размери, OLED дисплеи, 8K резолюция и множество иновативни дизайнерски решения.

 

Разпространението на коронавируса със сигурност се е отразило на бизнес стратегията на Samsung и LG. Първото тримесечие традиционно е слаб период, като сега пандемията влоши значително ситуацията. Въпреки това корейските гиганти се подготвят подобаващо за популяризирането на новата си серия от телевизори в премиум сегмента на пазара. Анализаторите очакват конкуренцията да се изостри значително още до края на тримесечието. 

Тези процеси ще продължат и ще достигнат до кулминационната си точка през втората половина на годината. Съревнованието между двете компании ще ускори навлизането на по-добри технологии и също така ще допринесе за поевтиняването на портфолиото им от устройства, което предлагат през 2020г.

 

 

Сериозен тласък за реализиране на намеренията на Samsung и LG ще има отварянето на редица търговски вериги и физически магазини. В следващите седмици се очаква доста страни да разхлабят мерките срещу коронариуса. Така например Best Buy отвориха над 200 свои обекта само на територията на САЩ през май. 

Samsung и LG също така ще разчитат на местния пазар и на позициите си в Европа, за да разширят влиянието си в пазара на телевизори. От SamMobile твърдят, че още преди края на юни конкуренцията между двете компании ще се задълбочи и това ще накара други брандове като Sony също да отговорят подобаващо. 

Най-сериозно конкуренцията ще се усети в премиум сегмента, където корейските гиганти ще залагат изцяло на OLED и QLED телевизори, които поддържат 8K резолюция. 

LG вече представиха шест NanoCell модела от висок клас и два с OLED екрани.  В същото време Samsung ще стартират продажбите на устройства в няколко продуктови категории: The Frame, The Sero и The Serif.