Какво мисли DxOMark за камерите на Samsung Galaxy S20

Samsung Galaxy S20 е един от трите нови смартфона на компанията, който разполага с 6.7-инчов дисплей и 4500mАh батерии. Това са по-ниски стойности от 6.9″ екран и 5000мАh батерия на най-скъпия модел от серията: Galaxy S20 Ultra.

Въпреки това устройството използва същите процесори Qualcomm Snapdragon 865 и Exynos 990. 

Припомняме ви, че компанията спазва стратегията да продава версии на смартфоните си с различни чипове в отделните региони по цял свят. Една от съществените разлики между двете устройства е свързана с камерите.

Samsung Galaxy S20 също има четири камери в задната част, но конфигурацията на основния и телефото сензора се отличават от тези на Galaxy S20 Ultra. Oсновният обектив представлява 1/1.76″ сензор с 12-мегапикселова резолюция, който обаче не използва „Pixel Binning“ технологията на по-скъпия модел.

Крайният резултат са по-малки пиксели с големина от 1.8µm при Galaxy S20 , спрямо „Super-Pixel“ с 2.4µm при Galaxy S20 Ultra. Другите характеристики включват стандартна f/1.8 aпертура с Dual Pixel PFAF автофокус и оптична стабилизация на изображенията.

 

 

Tелекамерата на смартфона предлага 64-мегапикселова резолюция, като 1/1.72-инчовия сензор има 0.8µm пиксели, f/2.0 апертура с PDAF и OIS. По този начин тази камера не предлага по-голямо фокално разстояние от основния обектив.

Все пак потребителите могат да се възползват от системата за трикратно хибридно мащабиране от 64-мегапикселова сензор. Четворната камера на гърба на смартфона се допълва още от Ultra-Wide сензор, който е с 12МР резолюция и f/2.2 апертура, както и от 0.3-мегапикселов ToF 3D Depth Sеnsor. 

Samsung Galaxy S20 е в състояние да записва видео клипове с 8K резолюция при 24 кадъра в секунда както Galaxy S20 Ultra, съобщава GIzChina. В този случай устройството използва 64МР телеефото сензоr вместо основната 12МР камера.

По подразбиране е активирaна функция за запис на 4K видео с широки зрителни ъгли, катo опциите за избор варират между 30fps и 960fps. След серия от детайлни тестове специалистите от DxOMark дадоха оценка от 127 за Photo и 100 за Video възможностите на смартфона. 

Това му отрежда десета позиция с краен резултат от 118 точки.

 

Oще от Digital: Изтекоха нови детайли за селфи камерата, която ще е вградена под дисплея на Samsung Galaxy S30