Apple oтчетe най-големия ръст в изтеглянето на приложения от App Store от три години насам

Дневният ни ритъм претъпя неподозирани промени през последните няколко седмици в контекста на пандемията с COVID-19. Много неща от ежедневието се промениха и навиците на доста хора предприеха съвсем друга посока заради заплахата от коронавируса. 

Всички тези процеси засегнаха драстично технологичната индустрия и се отразиха на продажбите на хардуер в редица сегменти. В момента може би приложенията за видеоконферентни разговори са единствените, които отчитат ръст в трафика и се радват на голяма популярност.

 

Може да прозвучи странно, но App Store също може да се похвали, че разпространението на COVID-19 не само не се е отразило, но дори е допринесло за успеха на онлайн магазина. Причината е, че потребителите са изтегляли огромно количество игри и приложения, докато са прекарвали време вкъщи, докато са под карантина. 

Според официалните данни на Morgan Stanley изтеглянията на съдържание от App Store през април представляват най-успешния месец за онлайн магазина за мобилни приложения от септември 2017г. досега, съобщава PhoneArena.

 

 

Оказва се, че потребителите са инсталирали с 31% повече мобилни приложения през април, спрямо същия месец преди година. Приходите в App Store са отчели ръст от 19% за идентичния период, което също е добър показател. Конкретните данни разкриват, че броя на изтеглени приложения отчитат ръст от 40% през април. 

Това е доста впечатляващо постижение, което е рекордно за Apple от три години насам. Успоредно с това компанията реализира увеличение в изтеглянето на мобилни приложения за четвърти пореден месец. 

Любопитното е, че преобладаващата част от приходите са генерирани от активността на потребителите в десет държави, като конкретната цифра е около 90%. В момента има над  900 млн. активни смартфона iPhone, които имат достъп до услуги като Аpple Music, Apple Arcade, Apple News , Apple ТV и др. 

Тези услуги са ключови за генерирането на приходи, тъй като таксуват потребителите с месечни такси. Технологичният гигант не крие плановете си да продължи да инвестира в своята екосистема, за да я направи още по-атрактивна за потребителите.

 

TagsApple