Кога ще видим Sony PlayStation 5 и как COVID-19 ще повлияе на геймърската конзола

Всички геймъри тръпнат в очакване на премиерата на новата конзола Sony PlayStation 5. Тя има сериозна заявка да промени изцяло гейминга, както не веднъж е коментирано.   

Световната здравна и икономическа криза, която породи COVID-19, със сигурност ще окаже влияние и на предстоящата премиера на Sony PlayStation 5. Но тук логично би последвал въпроса – влиянието положително или отрицателно ще е?

От една страна са нарушената работа на заводите, в които се сглобява бъдещата геймърска конзола на Sony, проблемните доставки и бъдещото разпространение.

От друга страна обаче, ако продажбите му стартират на време, Sony PlayStation 5 има всички предпоставки да отбележи по-големи от очакваните продажби.

 

 

Това ще се дължи на факта, че голямо количество хора са в изолация и стоят в домовете си, други нямат работа, а трети са учениците, за които предстои ваканция. Тоест, всичките тези хора ще имат нужда от забавление, а геймингът с Sony PlayStation 5 гарантирано ще им достави такова.

Има го обаче и фактора, че сега пазарът се е свил и хората не са склонни да харчат големи суми пари за забавление. Както не веднъж Digital.bg е писал – редица премиум марки решиха да забавят премиерите на по-скъпите си продукти, а други като например BMW спряха изцяло работата си по скъпоструващи проекти.

Решение би било, ако Sony, подобно на Apple намалят цената на новият си модел. Ще ви припомним, че представениятнеотдавна iPhone SE (2020) е най-евтиният смартфон в историята на Apple. Дали Sony ще направят нещо подобно с PS5, предстои да разберем скоро.

Тук най-често е задаван въпросът „Кога?“. Официална информация за премиерата до този момент не е давана, но според различни публикации наинсайдърив Twitter, става ясно,че това вероятно ще се случи в началото на месец Юни, като събитието ще се проведе онлайн, без пищна церемония, както при премиерите на предходните поколения на геймърската конзола.

 

 

Основната спрягана дата е 2 Юни, като според някои инсайдъри тогава няма да е официалната премиера, а само момента в който Sony ще съобщят реално, как ще изглежда дизайнът на PS5, за който до момента има само догадки.

Геймърите коментират също така възможността основният конкурент на PS5, в лицето на Xbox Series X, също да се забави с появата си на бял свят.