Премиерата на смартфона POCO F2 Pro ще е на 12 май

Xiaomi вече предизвикаха голям интерес с премиерата на Pocophone F1 – бюджетен смартфон, който предлага луксозен дизайн и премиум характеристики. От компанията също така подготвят премиерата на наследник на смартфона и също така потвърдиха, че ще оставят POCO да оперира като самостоятелен бранд.

Ако сте фенове на компанията вероятно ще се зарадвате да научите, че премиерата на POCO F2 Pro ще стане факт след броени дни. Това ще се случи на 12 май.

Oфициалното представяне е планирано за испанската столица и ще започне в 14:00 местно време на същата дата.

Компанията вече стартира и мащабна компания за промотиране на смартфона. Данните свързани с рекламните материали разкриват, че POCO F2 Pro ще се продава във версии със 128GB/256GB памет, които имат 6GB/8GB RAM. Цветовите конфигурации ще включват Purple, White, Blu, Gray цветове.

Европейската цена се очаква да бъде от порядъка на €600-€650, но все още няма официално потвърждение от компанията. Скоро ще разберем конкретните цени без локалните данъци.

 

 

От гледна точка на техническите спецификации се очаква Xiaomi POCO F2 Pro да има голям 6.67-инчов дисплей с Full HD резолюция, поддръжка на HDR10 и честота за опресняване на кадрите от 180Hz. Смартфонът няма да има Notch прорез в горната част или малък отвор за селфи камерата, която ще бъде позиционирана в изскачащ модул, който се прибира зад дисплея.

Този дизайн вече намира място в други популярни модели, които Xiaomi предлага на пазара. Високата производителност ще се гарантира от осемядрен Qualcomm Snapdragon 865 процесор, който предлага и поддръжка за 5G технологията. В задната част ни очаква четворна камера, предлагаща съчетани от 64MP 13MP 5MP 2MP сензори, съобщава gsmarena.

Батерията ще е със заряд от 4700mAh и ще предлага опция за 33W бързо зареждане. Предната камера ще бъде с 20-мегапикселова резолюция и ще може да снима Full HD клипове. С тази комбинация от характеристики Xiaomi ще се опитат да предложат нещо различно в сегмента на „премиум смартфоните от средния клас“.