Каква ще е цената на смартфона Poco F2 Pro

Тези от вас, които се интересуват от технологии и следят пазара на смартфони, знаят че компанията Pocophone е част технологичният гигант Xiaomi. Откакто през 2018 година, на бял свят се появи бестселъра Pocophone F1 (Xiaomi Poco F1 в Индия), интересът на феновете се към марката се събуди и е буден и до днес.

Последният модел, който всички очакват с нетърпение се казва Poco F2 Pro и оказва се, определено има с какво интересно да ни впечатли. Заключението правим поне на база това, което е изтекло като информация за него благодарение на различни източници.

 

 

Например, че цената му ще бъде достатъчно достъпна, предвид, че параметрите му са наистина флагмански. Според 91Mobiles, Poco F2 Pro ще се продава за 570 Евро във версията си със 128GB вградена памет. Правим акцент върху версията, защото модела ще се предлага и във вариант с 256GB сторидж, който според теча на информация ще струва 749 Евро.

Разлика между двата ще има и по отношение на оперативната RAM памет. Тя съответно ще бъде 6GB и 8GB. Ще припомним, че по-ранен етап, според други източници, цената на новите Poco F2 Pro беше значително по-висока (с около 100 Евро). Ако намалението се окаже вярно, ще се потвърди тенденцията, че все повече производители на смартфони се стараят да направят колкото се може по-достъпни устройства.

Както знаем, кризата с COVID-19 намали приходите на голяма част от населението на Земята и по тази причина се планира да се харчат по-малко пари за луксозни устройства. По същата тази причина се предполага, че BMW спря проекта за серийният наследник на електрическият си суперкар Vision M Next.

 

 

Предполага се, че Poco F2 Pro ще се продава в четири цветови разновидности, като изборът им не е случаен. Това са цветовете които според статистически проучвания са най-предпочитани в Китай и са същите, които Redmi избра за своя K30 Pro. Това са бяло, лилаво, сиво и синьо.

Всъщност приликата между Xiaomi Redmi K30 Pro и Poco F2 Pro не е случайна. Вторият ще бъде глобална версия на първия, но с една идея по-висока цена заради някои продобрания в хардуера. В Китай Xiaomi Redmi K30 Pro се продава за 420 Долара.  По предварителни данни, които имаме, премиерата на Poco F2 Pro ще се състои на 12 Май в Мадрид.