Новите лаптопи Lenovo ThinkPad E14 и E15 имат инфрачервени камери и AMD Ryzen 4700 процесори

Lenovo e компания, която винаги успява да ни изненада приятно с лаптопите си от бюджетен, през среден, та чак до висока клас. Тези от вас, които следят видео ревютата на Digital.bg, вече познават голяма част от тези устройства и са запознати с екстрите, които предлагат те.

Правим това въведение, защото налице е поредната нова приятна изненада от Lenovo и тя е премиерата на двата нови модела Lenovo ThinkPad E14 и ThinkPad E15, които ще се предлагат с процесори  AMD Ryzen 7 4700U.

Същите, които вече ви разказахме, че използват новите бизнес лаптопи HP ProBook 445 G7 и ProBook 455 G7.

 

 

Специфичното при този процесор е, че той в момента се явява един от най-бързите на пазара. Той е осем ядрен с 2GHz тактова честота и с 15W консумация. Тоест освен мощен, той е и енергоефективен.

Разбира се, новите лаптопи на Lenovo не са само с ъпгрейднат хардуер. Те са и със значително подбрен дизайн, част от който са намалените размери. Те се дължат до голяма степен на намалената рамка около дисплея на лаптопа, която заема едва 15% от цялата лицева част на лаптопа.  

Предвид, че двете нови машини са предназначени основно към бизнес потребителите, Lenovo са интегрирали в тях нови функции за сигурност на хардуерно и софтуерно ниво. Една от тези екстри е вграденият капацитивен четец на пръстови отпечатъци.  Освен това, благодарение на специалният си софтуер, инфра червените камери на двата лаптопа, могат да разичават когато собственикът на машините стои пред  тях. Ако той се отдалечи, лаптопите автоматично се заключват.

 

 

Lenovo са в крак с тенденциите по време на пандемията с COVID-19 и последвалата от нея домашна изолаци. По този повод ThinkPad E14 и ThinkPad E15 имат бързи бутони за активиране на Microsoft Teams и Skype for Business, а в корпусите им са вградени двустранни микрофони, които позволяват доста по-голямо покритие при видео разговори. Споменавайки връзка, ще отбележим, че лаптопите са с WiFi 6 поддръжка.

Двата нови модела Lenovo ThinkPad E14 и Lenovo ThinkPad E14 ще се появят в продажба през месец юни, като цяната им ще започва от $639. Скоро очакваме Lenovo да представи и обновените си модели от сериите T14, T14, X13, L15 и L14.