Lenovo Legion е геймърски смартфон със 144Hz дисплей, LPDDR5 RAM, UFS 3.0 памет и уникална подвижна камера

Любителите на игрите вече могат да избират между редица смартфони на производителите, които са оптимизирани специално за гейминг. Модели като Asus ROG Phone II, Xiaomi Black Shark 2 Pro и Nubia Red Magic 5G предлагат впечатляващи възможности за забавление. Още в края на миналата година ви информирахме, че Lenovo навлизат в пазара на геймърски смартфони. Това решение не е изненадващо, като се има предвид колко популярен е бранда Legion сред потребителите.

Сега разбираме повече детайли за първото устройство Lenovo Legion в този сегмент. Геймърският смартфон на компанията ще се отличава с иновативен дизайн, който включва uEngine – симетричен двоен X-axis линеен механизъм за вибрация. Новият модел също така ще използва уникална 3D Cooling Tower aрхитектура, която се грижи за оптималната температура на смартфона дори при максимално натоварване.

Във вътрешността има две тръби, които допълнително се грижата да няма загряване на хардуера при продължителни геймърски сесии. Lenovo Legion ще има мощни 65-милиметрови високоговорители разположени в горната и долната част на екрана, съобщава xda-developers.

 

 

Големината на дисплея все още не е известна, но вероятно ще надхвърля 6 инча с оглед акцента върху игрите. Въпросният панел се очаква да поддържа Full HD резолюция от 2340х1080 пиксела и 144Hz честота за опресняване на кадрите. Оптималната производителност ще се гарантира от Qualcomm Snapdragon 865 процесор, който ще бъде допълнен от LPDDR5 RAM модул, чиито капацитет вероятно ще е 12GB RAM.

Устройството ще използва Android 10 и потребителския интефейс ZUI 12, който предлага допълнителни софтуерни оптимизации. Селфи камерата в предната част е с 20-мегапикселова резолюция, а на гърба има 64МР 16МР сензори.

Любопитно дизайнерско решение е, че има специален слот с логото „Legion“, който може да се отваря от дясната стрна на рамката и в него е предната камера. Това е направено с предположението, че повечето геймъри ще държат устройството в хоризонтална посока.

Очакваме с нетърпение официалната премиера на геймърския смартфон, когато ще разберем кога и на каква цена ще стартират продажбите на пазара.