Apple MacBook Pro (2020) има 13″ Retina дисплей, Intel Core процесор от десета генерация, 32GB RAM и 1ТВ SSD диск

Apple актуализираха своето портфолио с премиерата на нов 13-инчов MacBook Pro модел, който вече използва Magic Keyboard на своя 16″ предшественик. Потребителите могат да очакват и подобрения в производителността. Новият дизайн на лаптопа вече не използва популярната „Butterfly“ клавиатура, а вместо това е оборудван със „Scissor-Switch“ бутони, които са по-издръжливи. Така Apple отстраняват един от големите проблеми на лаптопа.

Бързата скорост на работа се гарантира от четириядрени Intel Core процесори от десета генерация с работна честота до 4.1GHz. Компанията ще продава и бюджетни версии, които предлагат по-евтини чипове на Intel от осмо поколение, съобщава SlashGear. Стандартните версии на лаптопа използват Intel Iris Plus Graphics, които са допълнени от 16GB RAM памет, която работи на 3733МHz, съобщава SlashGear.

Новият лаптоп също така е достатъчно мощен, за да може да възпроизвежда съдържание с 6K резолюция на Pro Display HDR. Компанията предлага и за първи път в свой 13-инчов модел опция за конфигуриране на 32GB RAM. Базовите версии ще използват 8GB 2133MHz РАМ модули.

 

 

Аpple са се погрижили да увеличат осезаемо вграденият капацитет за съхранение на файлове. Най-евтината версия на 13-инчовия MacBook Pro (2020) вече е налична с 256GB SSD, което е два пъти повече от предходния модел. Стандартните модели ще са достъпни с до 1TB SSD, но е възможно да се поръчат и конфигурации с до 4TB SSD. Предвидени са и поне по два Thunderbolt 3 порта за свързване на периферни устройства.

Запазени са много от дизайнерските линии, включително и луксозния корпус от Space Gray и Silver алуминий. Според официалните данни на Apple можем да очакваме максималната яркост на Retina дисплея да достигне до 500 нита, като е включена и поддръжка за DCI-P3 цветовата гама.

Aктуализираните устройства използват още Apple T2 чипове за сигурност, Touch ID сензор за отпечатък и Тоuch Bar лента за тъчскрийн навигация.

Официалните продажби стартират до края на седмицата. Цената на най-евтината версия с 1.4GHz Core i5 процесор от осма генерация, 8GB RAM и 256GB SSD е $1299. За да увеличите двойно вградената памет ще трябва да платите $1499.

Ако искате да купите версии с 2GHz Core i5 процесори от десето поколение с 16GB RAM и 512GB памет ще трябва да отделите $1799.