Samsung започва производството на 250 MP камера сензори за смартфони

Ако в края на на миналия века, в GSM ерата използвахме така наречените клетъчни телефони единствено за провеждане на разговори и писане на SMS съобщения, то днес нещата стоят по коренно различен начин и телефоните са Smart. 
Те изпълняват какви ли не функции, като са се превърнали в джобни компютри, игрови конзоли и фотоапарати. Със сигурност последното им приложение е най-често използвано и дори е по-популярно от разговорите. Замислете се – има ли ден в който да не използвате камерата на смартфона си?
Това е ясно и на всички производители на смартфони, които при новите си топ модели винаги се стремят да покажат най-доброто, подобрявайки възможностите на камерите при устройствата си.

 

 

Един от тези производители е Samsung, който в момента при актуалният си топ модел Samsung Galaxy S20 Ultra има камера с цели 108MP. Трицифрено число, което само по себе си е достатъчно внушително. Технически то позволява на потребителите да отрежат от вече направена снимка съвсем малък детайл и той да остане с добро качество, дори след оразмеряването си.
По всичко личи обаче, че тази 108MP не са достатъчни на Samsung и те вече работят по увеличаването на резолюцията на камерите си. По-рано тази година дори се говореше за камера с цели 600MP, но в крайна сметка Samsung решиха да са малко по-скромни. 
В доклад оповестен в Sammobile се споменава, че Samsung подготвя производството на ISOCELL сензор с цели 250MP еквивалент. Възможно е той да бъде с 1″ размер или дори повече, който е доста трудно да се побере толкова тънък смартфон, като сегашните модели на бранда. 
За да добиете по-реална представа за ъпгрейда, който са планирали Южно корейците – актуалният 108MP S5KHM1 е с размер 1/1.33″, което е значително по-малко от планираното при наследника му. 

 

 

За да постигнат максимално добро качество при своя 250MP сензор, Samsung по всяка вероятност ще използват бинарната си 9 в 1 Nonacell технология. 
Междувременно Samsung вече разработиха камера със 150MP сензор, която се предполага, че първо ще се появи при флагман смартфон на марката Xiaomi още в края на тази година. Последствие той ще се появи при флагманите на OPPO и Vivo, но чак през 2021 година.
Интересно е да отбележим, че според информацията, която се спряга в интернет пространството, новите поколения на смартфоните Galaxy Note и Galaxy Fold ще бъдат снабдени с актуалният сензор на Samsung, със 108MP еквивалент.