Новите безжични аудио слушалки Pixel Buds са отговорът на Google срещу AirPods

Премиерите в света на безжичните Bluetooth слушалки валят една след друга. След като вчера стана ясно, че Microsoft започнаха да продават своите Surface Earbuds на цена от €199, днес откриваме следващата приятна новина за феновете на слушаното на музика в движение.
Google съобщи, че официално пуска в продажба своите нови Pixel Buds, които са с още по-ниска цена, а както съобщава компанията е планирано да бъдат конкуренти на AirPods, които са значително по-скъпи.

 

  

Новият модел се явява ъпгрейд на първите Pixel Buds, които бяха представени през далечната за такъв тип технологични устройства 2017 година.

За първи път Google показаха наследника на модела си през Октомври миналата година, но едва сега, той влиза в продажба. Впрочем същото забавяне се случи и при Microsoft Surface Earbuds. Дали има някаква закономерност, можем само да гадаем.
Още от пръв поглед можем да кажем, че новите Pixel Buds не са лек фейсфлифт на предшественика си. Дизайнът им е претърпял сериозна промяна, като с цел по-добро прилягане към ухото, на  тапичките е добавено късо стъбло. Кабел между двете (както при първото поколение) вече липсва и две слушалки се синхронизират помежду си безжично.
Kато един от основните недостатъци на Google Pixel Buds, zа съжаление ще отбележим липсата на активна Noise Canceling функция за шумоподтискане. Компанията все пак е направила някаква алтернатива, която трябва да изолира паразитните околни шумове, но едва ли крайният резултат ще е същият, както да речем при Sony WF-1000XM3, които определено са ни фаворит в това отношение.
Google съобщават, че новите им слушалки притежават функция за адаптивен звук, която работи на принцип, подобен на този при автоматичната яркост на дисплеите на телефоните.

 

 

Сред плюсовете е поддръжката и синхронизацията с функциите на Google Assistant, който ви позволява носейки слушалките да се възползвате от всички гласови функционалности на фирменият асистент.
Батерията на Google Pixel Buds им дава 5 часа автономност, като те вървят в комплект с кейс с вградена батерия, която добавя до още едно денонощие слушане на музика.
Google Pixel Buds първоначално са налични за покупка само в САЩ, с цена от $179, като в следващите месеци се очаква те да се появят и в останалата част на света, с малко по-висока цена. Практиката ни показва, че в Европа цената вероятно ще е същата, но в Евро.