Samsung намалиха поръчките на хардуер за смартфони с 50% заради COVID-19

Tехнологичната индустрия вече е силно засегната от разпространението на коронавируса. Това твърдение важи с особена сила за пазара на смартфоните. Повечето водещи производители отчитат спад в продажбите си през първото тримесечие на годината.

Анализаторите са на мнение, че негативните трендове ще продължат и в периода между април-юни.

Най-големият производител на смартфони също трябва да търси собствени решения, за да избегне стагнацията.

Според последните данни от Samsung са намалили с около 50% поръчките си за доставки на компоненти за бъдещите си устройства.

Причината е, че корейския производител очаква негативните трендове в мобилната индустрия да продължат и в следващите месеци. Всъщност това е само една от мерките на Samsung за преодоляване на кризата.

Само преди няоколко седмици разбрахме, че Samsung са редуцирали значително производствения капацитет на своите фабрики. Корейският гигант планира да произведе едва 10 млн. устройства през април, вместо традиционните 25 млн. месечно, съобщава SamMobile. Ситуацията вероятно ще се запази идентична и през май.

 

Новата стратегия на компанията засяга не само премиум сегмента, но също и смартфоните им от средния клас. Някои от най-големите съоръжения за производство на смартфони на Samsung в Индия, Бразилия и Южна Корея се наложи да не функционират за определено време, което се дължи на световната пандемия.

Samsung ще продължат да следят отблизо ситуацията, но по всичко личи, че са понижили прогнозите си за своето представяне през второто тримесечие.

Все пак положителния елемент от стратегията на компанията са Galaxy S20 и Galaxy Z Flip, които се очаква да продължат да предизвикват интерес сред потребителите.

Корейският производител има достатъчно ресурси, за да издържи дълги периоди на стагнация и няма да бъде засегнат толкова сериозно от коронавируса. Докато не се справим с пандемията, обаче също ще трябва да се съобразяват с нетрадиционната ситуация.

Samsung е един от най-големите клиенти на доставчиците на компонент и редуцираните поръчки ще засегнат много други компании в индустрията. Все още е трудно да се предположи колко дълго ще продължат тези трендове в световния пазар на смартфони.