Huawei P40 Pro използва уникални ръчно заснети уолпейпъри, които съчетават лед, огън, вода и светлина

Когато ги погледнем за първи път, първото нещо, което ни прави огромно впечатление в новите Huawei P40 Pro, определено е дизайнът им. Но има един съпътстващ елемент, на който всички хора обръщат внимане след първото натискане на копчето за активация. И това е тапетът на началният ви екран.

 

Това е тази малка тайна, която може да съчетае визията на смартфона ви, спрямо тоалета който сте облекли днес или спрямо настроението ви.

Почти всеки от големите производители на смартфони залага на свои собствени тапети, а по-малките използват универсални, които предлагат различните операционни системи.

 

 

В EMUI на Huawei при новия P40 Pro обаче нещата са още по-интересни. В почти всички случаи тапетите са 3D анимаци и измислени графики, дело на графични дизайнери. При P40 Pro обаче тапетите са реално заснети. 
В основата на концепцията стои водата или по-точно нейното твърдо състояние под формата на лед. Ако екипът на Huawei, който се е заел с нелеката задача по създаването на тези уникални тапети не ни беше казал, че всичките тези кадри са истински и са се случили пред обектива на камерата им – никога нямаше да предположим това.
Всъщност изображенията на тапетите показват асиметричният дизайн и извитите модели, които се получават в момента в който върху парче лед се излива вода под формата на големи капки. Перспективата която се разкрива е наистина впечатляваща и заслужава да краси дисплея на един от най-добрите смартфони на земята.

 

 

 Красивите и привличащи вниманието извити и вълнообразни линии определено приличат на нещо нереално създадено от дизайнер, но всъщност няма по-добър дизайнер от природата. Просто трябва да се намери правилната гледна точка, която очевидно Huawei са успели да намерят.
Дизайнерският екип е използвал още силна светлина, която прониква в леда под различни ъгли и по този начин се пречупва за още по-голяма ефектност. Huawei са използвали в проекта си дори огън, който в природата е точната срещуположност на леда, но събрани заедно постигат нещо наистина уникално.  
По всичко личи, че Huawei винаги успяват да изненадат приятно феновете си с неща, които най-малко са очаквали. Ще ви припомним, че при модела Mate 20 Pro, Huawei използваха AI изкуственият интелект, за да превърне Северното сияние в музика в проекта „Sound of Light „.