Новите безжични аудио слушалки Microsoft Surface Earbuds ще струват €199

Слушалките тип „тапи“ са много популярни в последните години и се пазара се радва на голямо разнообразие от модели и марки. Ако преди години „тапички“ беше синоним на бюджетните хендсфрита, които имаме в комплекта с повечето смартфони, то днес този тип слушалки са далеч по-технологични от когато и да е било.

 

 

Нагледните доказателства за това твърдение са десетки, както във видео ревютата на Digital.bg сте виждали най-добрите и популярни от тях.

Несъмнено най-технологичните от всички са Sony WF-1000XM3, с тяхната интелигентна система за шумоподтискане. Те обаче са и с доста висока цена, а и са малко по-обемисти отколкото би ни се искало. В това отношение най-доброто съотношение цена – качество – размер са Huawei FreeBuds 3, които се предлагат и в атрактивно червено, освен в черно и бяло.
Към богатият асортимент от безжични Bluetooth слушалки, сега влиза още един модел, който мнозина очакват отдавна. Той е дело на Microsoft и носи името Surface Earbuds. Те бяха представени още през Октомври миналата година, но едва сега ще започнат да се продават в Европа. Ако трябва да бъдем точни, датата на старта на продажбите е Гергьовден (6 Май).
Интересното е, че Surface Earbuds трябваше да се появят на пазара много по-рано, но Microsoft мистериозно реши да отложи старта на продажбите, без каквото и да е обяснение. Мълвата беше, това може да се дължи на открит проблем в цялата серия. Който по всичко личи, че вече е отстранен.
Премиерната цена на слушалките на Microsoft няма да е особено бюджетна. 199 Евро са малко повече от Samsung Galaxy Buds , които струват 169 Евро и по-малко в сравнение с AirPods Pro от Apple, които са в един ценови клас със Sony WF-1000XM3 и са с официална цена 279 Евро.
Дизайнът на True Wireless Bluetooth слушалките на Microsoft е изцяло в стила, който предвещава наименованието им. „Surface“ в превод от Английски означава „Повърхност“ или „Плоскост“ . 

 

 

Външната част на слушалките, която стои извън ухото е напълно равна. Това е сензорна повърхност, която изпълнява контролна функция. Surface Earbuds имат активна система за намаляване на шума (ANC), а благодарение на специалната им интеграция и съвместимост с Microsoft пакета Office 365, слушалките могат да се използват за гласово управление на документи.  
Вградените в Microsoft Surface Earbuds батерии има дават до 8 часа автономност при слушане на музика. Слушалките обаче вървят в комплект със специален кейс, който също има вградена батерия, която дава до още 16 часа, с което максималното слушане на музика с едно зареждане достига денонощие.