Ето как Xiaomi си представят бъдещите смартфони без прорези, изскачащи или вградени камери

Xiaomi продължават да експериментират с различни футуристични дизайни, които да намерят място в бъдещите им смартфони. Една от най-атрактивните концепции на компанията е Xiaomi Mi Mix Alpha, който превръща 180% от корпуса в тъчскрийн.

Инженерите на Xiaomi проявяват интерес и към различни концепции, с които да ни предложат най-доброто. Сега разбираме за нов патент на компанията, който е регистриран пред Китайска национална администрация за интелектуална собственост (CNIPA).

Документите свързани с регистрацията разкриват някои детайли от предстоящото устройство.Изглежда, че Xiaomi проявяват голям интерес към смартфоните, които имат безрамкови дисплеи и никакви други компоненти в предната част.

 

 

Реализирането на тази идея също така налага предната камера за селфита и HD видеоразговори да бъде вградена в самия дисплей. Технологията, обаче все още не е достатъчно добра, за да намери приложение в реални продукти на пазара.

Именно заради това специалистите на Xiaomi предлагат алтернативно решение с регистрацията на настоящия патент, който описва подвижен механизъм за камерата, предаде TechRadar.

Oт данните разбираме, че компанията иска да представи устройство, което има специален модул в горната част Потребителите ще могат с едно движение да завъртят камерите към лицето си и да снимат селфита. Когато не е необходимо могат да го върнат обратно в начална позиция и да приберат камерата обратно.

 

 

Предимствата на идеята са свързани с това, че традиционно задните камери са много по-добри и с по-висока резолюция.

В същото време целият този модул ще премахне нуждата от наличието на селфи камера. По този начин предната част ще е само за дисплея, а сензорите на гърба ще правят всички изображения и видео клипове.

Всъщност тази идея намира място в някои устройства на пазара като Samsung Galaxy A80 и Asus ZenFone 6. Технологията на Xiaomi, обаче се отличава с една съществена разлика.

Тя е свързана с факта, че предната част на камера модула е част от самия екран, но въпреки това ще може да се върти на 360 градуса. При другите смартфони с подобен дизайн модула просто се показва над дисплея и може да се прибере обратно, когато не го използвате.

 

TagsXiaomi