Logitech представи новата бюджетна геймърска мишка G203 Lightsync

Геймърските мишки винаги са били и ще бъдат предпочитан аксесоар. Не само от самите геймъри, но и от всички останали потребители. Преимуществата на този тип компютърни аксесоари са много, но основните са, че да създадени така, че да вършат работа дълго, да са с удобна форма, която не натоварва ръцете ни при продължителна употреба и  не на последно място имат много добри технически характеристики.
Без да се замисляме дълго, можем да кажем, че един от топ производителите на геймърски мишки  към момента е Logitec.

Компания с дълбоки традиции в областта и с богато портфолио от продукти. Днес то се увеличава с още един от това е геймърската мишка Logitech G203 Lightsync.

 

 

Всъщност тези от вас, които се интересуват от гейминг и следят продуктите на Logitech, сигурно вече са се досетили, че това не е изцяло нов модел. Зад модела G203 Lightsync се крие добре познатият ни Logitch G203 Prodigy, който компанията пусна на пазара през далечната 2017 година и се продава доста успешно, включително в България, където цената му в момента е около 70 лева. 

 

 

Моделът беше вдъхновен от бестселъра Logitech G100S и пожъна големи успехи заради своята проста и здрава конструкция, практичност, достатъчно много функции и не на последно място достъпна цена. 
Сега очевидно идва ред G203 Prodigy, да се сдобие с ъпгрейдната версия, която да се продава на сходна цена. По данни на компанията, в САЩ цената ще е 39.99 Долара. Познавайки търговските практики, в Европа цената ще е една идея по-висока, но отново ще е достатъчно бюджетна, че да допадне на повечето геймъри.

 

Какво получават те в замяна на парите си. Корпус от поликарбон с обработка, която не запотява и абсорбира влагата. Дизайнът е класически, с удобна, прилягаща добре към ръката горна част. 
Размерите на мишката са по-скоро подходящи за хора с по-малки длани. Тя е доста лека и теглото ѝ е само 85 грама. G203 Lightsync е с общо шест бутона които могат да бъдат персонализирани с помощта на фирменият геймърски софтуер на Logitech.  

 

Logitech G HUB работи с операционна система, по-нова от Windows 7 чиято поддръжка спря, macOS 10.10 и с всеки версии на Chrome OS, който пък не получава временно ъпдейти заради COVID-19. 
Геймърската мишка е жична, с дължина на кабела 210 сантиметра. Разполага с 32-битов ARM микропроцесор и е със скорост на отчитане 1000Hz (1ms). Сензорът на G203 Lightsync работи в диапазона 200 – 8000 DPI.