Изтекоха снимки на дрона DJI Mavic Air 2 дни преди премиерата му

По последна информация премиерата на DJI Mavic Air 2 трябва да бъде на 27 април. Въпреки това в интернет пространството можете да се натъкнете на редица снимки, разкриващи дизайна на устройството. Последните такива ни показват как точно ще изглежда новия дрон на DJI.
Снимките изтекли в интернет са избрани от DroneDJ като официални.

Ще припомним, че компанията е една от партньорите на DJI.
Изображенията разкриват, че Mavic Air 2 ще бъде по-малка версия от серията Mavic, която беше представена август 2018. Тя ще е по-голяма от предшественика си Mavic Air, но все пак ще бъде и достатъчно компактна благодарение на сгъваемия си дизайн.

Тази разлика в размерите се вижда в една от снимките на Mavic Air 2. Techradar ни споменават, че не са известни още точните размери или тегло на устройството, но несъмнено новият дрон ще е по-компактен от предишния модел на компанията.
Също известен факт е, че Mavic Air 2 ще бъде по-евтин от последния дрон тази серия. Модулът на камерата също ще е по-малък. По технически спецификации камерата ще има 1/2‘‘ CMOS сензор. Той ще бъде по-малък от този на по-високия клас Mavic 2 Pro, който е с 1“ матрица.
От фирмата вярват, че това ще бъде един от най-безопасните дронове на DJI. Това ще бъде така благодарене на интелигентните си режими на полет APAS и AirSense, последният от който идентифицира местоположенията на движещите се самолети и ви уведомява в реално време.
Друга малка подробност, която можем да видим  е, че Mavic Air 2 разполага с винтове за намаляване на шума в перките, което би трябвало да помогне за по-тихия полет на дрона, отколкото донякъде шумният му предшественик. Това ще ви бъде от полза, ако искате да сте малко по-дискретни по време на излитане и кацане.

 

Разглеждайки по-подробно спецификациите на Mavic Air 2, той ще може да снима с 4K/60p видео и да прави 48MP изображения. Батерията ще може да издържа на 34-минутен полет и най-важното, което трябва да се спомене е, че дрона идва със софтуер Ocusync 2.0, който ще удвои 2-километровия обхват и ще повиши стабилността на сигнала му.
За начинещи и любители, това устройство би могло да бъде идеално за въздушни снимки и видеоклипове. Компанията също предлага и по-евтиният DJI Mavic Mini, но при него липсват фунции като 4K, проследяване на обекти и тн. Също така по-малкият му размер може да го направи по-нестабилен от по-големите дронове при силен вятър.