Xiaomi ще представят първия смартфон със 150MP камера

Xiaomi вече си партнираха със Samsung в премиерата на първия смартфон, който има 108-мегапикселова камера. Сътрудничеството между двете страни е достатъчно ползотворно и ще продължи с пълна сила и през настоящата година. Корейският производител вече е готов с разработването на 150-мегапикселов сензор от ново поколение.

Въпреки това Samsung няма да го използват в собствен смартфон от висок клас, като Galaxy Note 20, чиято премиера ще видим през есента.

Вместо това компанията ще остави привилегията Xiaomi да представят първия 150-мегапикселов смартфон в света. Това ще се случи през четвъртото тримесечие на годината. Xiaomi вероятно ще го представят през октомври или ноември, за да гарантират, че устройството е налично навреме за празничния сезон в края на 2020г.

На този етап не разполагаме с информация как ще се казва първият модел на Xiaomi, който е базиран на впечатляващите сензори на Samsung. Същото важи и за техническите спецификации на самия сензор, който след това ще намери място и в други смартфони с Android.

 

 

Други китайски производители, сред които Oppo и Vivo също искат да използват 150-мегапикселовите камери на Samsung.

Интересното е, че компанията ще осигури нужните доставки, но премиерата на първите устройства на тези брандове с камерата ще е чак в началото на 2021г. Най-вероятно тези модели ще работят под управлението на Qualcomm Snapdragon 875, който ще видим през последното тримесечие.

По този начин ще се гарантира ексклузивността на смартфона, който Xiaomi покажат в края на настоящата година. Всъщност Samsung вероятно ще използват 150MP камера в наследник на Galaxy S20, но ще имат повече време да подобрят работата на сензора, за да предложат още по-добри възможности на своите потребители.

Ако възникнат проблеми със 150МР смартфон на Xiaomi, който ще видим в края на годината от Samsung ще могат да реагират подобаващо и да овладеят ситуацията. Съществува варианта Samsung Galaxy S30 да има още по-добра камера, която надхвърля възможностите на 150МР сензор.

Тепърва ще разбираме как се развива този проект и респективно сътрудничеството между Samsung и Xiaomi.