HERE WeGo е новата безплатна алтернатива на Google Maps за смартфони Huawei без GMS

Както знаем, всички новите модели смартфони на Huawei, след флагманите от серията Mate 30 са без Google Mobile Services (GMS). Когато в България се състоя официалната премиера на Huawei Mate 30 Pro, все още не знаехме какво можем да очакваме от тази радикална софтуерна промяна. Оказа се обаче, че първите 100 бройки Mate 30 Pro в цвят Space Silver в комплект с черни безжични слушалки FreeBuds 3 бяха продадени за отрицателно време.
Това постави началото на нешо голямо, което в към настоящия момент започва да жъне успехи, защото софтуерът на Huawei се справя отлично и набавянето на достатъчно приложения за потребителите, не представлява абсолютно никакъв проблем.

 

 

Доказва го и факта, че от днес в Huawei AppGallery вече е налична най-добрата алтернатива на Google Maps. Става дума за подробното навигационно приложение HERE WeGo. По последни статистически данни, това е второто най-използвано навигационно приложение в света, след Google Maps, което както знаем базово идва с повечето Android смартфони.
През 2016 година HЕRE WeGo наследи популярният в миналото продукт на Nokia – HERE Maps. Тогава това се случи в момента, в който HЕRE WeGo започна да се предлага за Android и iOS смартфони. С промяната в името дойдоха и много нови функции и възможности, които помогнаха на навигацията да стане толкова популярна в наши дни. 
Чрез HЕRE WeGo, собствениците на нови Huawei смартфони ще получат безплатна гласова навигация с възможност за теглене на карти офлайн. HЕRE WeGo предоставя още информация за обществен транспорта в над 1300 големи градове по света, включително и за цените му. Подробно инфо има и за свободните места за паркиране в градовете.
Появата на HЕRE WeGo в Huawei AppGallery е поредното нагледно доказателство, че нищо не може да спре китайският технологичен гигант да се развива и това, че използва Android операционна система с отворен код, в крайна сметка може да се превърне от недостатък в голямо преимущество. 

 

Както знаете, освен от Huawei AppGallery, новите смартфони на бранда могат да свалят различни популярни приложения и с помощта на MoreApps. Този магазин за приложения и игри се сваля от се сваля от Huawei AppGallery и разполага с огромен архив, който постоянно се допълва и обновява. 
Във видео ревюто на Digital.bg „Как да инсталираме приложения на Huawei P40 Pro, P40 Lite, P40 Lite Е и Mate Xs“ ще намерите нагледна разяснителна информация, как се случва всичко инсталирането на популярни програми на смартфони на Huawei са без Google Mobile Services (GMS).