Защо Samsung Galaxy S20 Ultra е на шесто място в престижната класация на DxOMark

Когато на бял свят се появи някой флагман смартфон, ние от Digital.bg винаги го подлагаме на обстойни тестове във видео ревютата си. Част от тези тестове са нашите фотографски видео ревюта, от които можете да добиете реална представа за качеството на снимките, които прави даден модел. 
Освен нашите тестове обаче, с интерес следим и тези, които публикува фотографската лаборатория DxOMark, защото там те подходжат изключително прецизно и в детайли с всяко едно изпитание на камерите на тестваните смартфони.

 

 

Последният тест на DxOMark е на топ модела Samsung Galaxy S20 Ultra и обратно на всеобщите очакавания, резултатите от него не са никак добри. Смартфонът на Samsung не се позиционира близко до своя пряк конкурент и настоящ шампион в ранглистата Huawei P40 Pro, а е чак на шестата позиция в класацията. 
Ще припомним, че Galaxy S20 Ultra беше представен през Март и до този момент Samsung пусна няколко актуализации на фърмуера, насочени към подобряване на производителността на камерата, но явно те не са били достатъчни на смартфона да влезне в челната петица на DxOMark.
Пред него от първа до пета позиция са Huawei P40 Pro, Honor 30 Pro , Oppo Find X2 Pro, Xiaomi Mi 10 Pro и Huawei Mate 30 Pro 5G. Като S20 Ultra не стои сам на шестата позиция, а си я дели с Honor V30 Pro, който има същият брой точки, колкото него – 122. В по-подробна разбивка – Galaxy S20 Ultra има 132 точки при снимки и 102 при видео. 
В рецензия на DxOMark, положителните качества на камерата на Samsung Galaxy S20 Ultra са супер широкоъгълната камера, която остава без аналог в класа и широкия динамичен диапазон, които идеално контролира шума в снимки. 
Недостатъците са лош автофокус при слаба светлина, по-ниска острота на снимките и това, че при увеличени снимки се забелязват някои артефакти.

 

 

И макар да е чак на шеста позиция във фотографската класация на DxOMark, Samsung Galaxy S20 Ultra е един доста интересен и добър телефон. На първо място, той печели фенове с големият си цели 6.9 инча дисплей. Тази огромна зрителна площ е подходяща както за работа, така и за забавление. 
При второто, изживяването е пълно, защото дисплеят е направен по Dynamic AMOLED 2X технология и има много висока резолюция 3200х1400 пиксела, със съотношение на страните 20:9. Galaxy S20 Ultra е идеален за гледане на видео и за игра на игри, защото дисплеят му е със 120Hz честота на опресняване.
Сред останалите качества на S20 Ultra ще изтъкнем IP68 защита от прах и вода, Corning Gorilla Glass 6 бронировка, мощен 7nm процесор Qualcomm SM8250 Snapdragon 865 и цели 12GB оперативна RAM памет. 
Смартфонът се захранва от Li-Po батерия с 5000mAh заряд и идва в комплект с 45W бързо зарядно, като поддържа и бързо безжично Wireless зареждане с 15W.