Технологичното изложение IFA 2020 ще се проведе в Интернет

Изложението IFA 2020 няма да последва примера на MWC и останалите технологични събития, които бяха отложени заради пандемията от COVID-19. Организаторите на събитието за потребителска електроника обявиха в социалните мрежи, че IFA 2020 ще се състои, но по малко по-различен начин.

 

Относно това как точно ще се проведе събитието организаторите казват , че ще използват „иновативна концепция“, която е обсъждана от седмици. Тя би позволила на събитието да изпълнява основните си функции.

Ще припомним, че на събитието, което се провежда в немската столица Берлин участват едни от най-големите брандове за потребителска електроника.
Androidcentral ни дават малко повече информация за начина ,по който може да се проведе изложението. От самата концепция се загатва, че може би ще става върпос за онлайн събития и презентации на нови продукти. А защо не и да може да се използва така нашумялата напоследък технология за виртуална реалност. По този начин ще се избегне и струпването на много хора на едно място. Така тя би предоставила на посетителите си интересен и иновативен начин, по който да се проведе голямото събитие.
Председателя на надзорният съвет за потребителска електроника Ханс-Йоахим Камп даде следното изявление:
„Очаквахме това развитие предвид постоянно разрастващата се пандемия и имаме в предвид, че сега има ясна регулаторна рамка, която позволява на нас и нашите партньори да направим подобни планове.“

 

Новината излиза малко след последните изявления на канцлера на Германия, които са за постепенно разхлабване на строгите мерки около пандемията от коронавирус. Също така те с бавни стъпки започват да възтановяват немската икономика след близо месец в извънредна ситуация.
Иновативните концепции и развитието на технологиите в тези трудни времена би помогнало за адаптирането на хората към ситуацията. Радостно е, че организаторите на това голямо изложение имат решение за проблема. Ние ще следим с интерес как точно и под какъв формат ще се проведе IFA 2020.