Kакво трябва да знаем за новите лаптопи HP ZBook Studio и ZBook Create, HP ENVY 15 и x360 15

HP е марка, преносимите компютри на която присъстват често във видео ревютата и статиите, които публикуваме в Digital.bg и това не е случайно. HP са един от технологичните гиганти, които винаги имат с какво интересно да ни изненадат.

В някои случаи това става благодарение на техният бизнес клас или професионалният, в който техническите възможности са направи феноменални.

В други случаи показваме бюджетни модели, който са чудесни за работа и покриват всичко основни потребителски изисквания, като в същото време остават с доста атрактивна цена.

HP Envy 13 (2020)

 

В моделната гама на HP за 2020 година има от всеки един от тези типове преносими компютри. Това разбираме благодарение на пресинформацията за обновеното портфолио на бранда в серията ZBook и ENVY.
В близко бъдеще със сигурност ще ви покажем новите модели в подробни видео ревюта, но до тогава нека направим едно обзорно интро, какво е най-интересното в тези нови преносими компютри. Ще започнем с HP ZBook Studio и HP ZBook Create.

Още самите им наименования подсказват, че това не са обикновени лаптопи. Тези от вас, коитo познават американската марка добре, знаят че ZBook е професионалната ѝ серия. При новите попълнение в нея, дисплеите са DreamColor с 15.6-инчови диагонали. Резолюцията е подобаващо висока, че да имате максимално добра детайлност на изображенията, дори да гледате дисплеите от съвсем близко разстояние. Досетихте се – става дума за UHD резолюция. 

HP ZBook Studio (2020)

Визуално двата лаптопа са почти еднакви – строг и изчистен дизайн, с преобладаващи отсечени линии. Корпусът е доста тънък за такъв тип професионално устройство и има намалено тегло. 
В сравнение с предишното поколение в ZBook серията, тук тялото е с цели 22% по-компактно. Това се дължи на факта, че съотношение дисплей тяло е цели 87%. При Studio и Create разликата е хардуерна.
Потребителите ще имат възможност да избират между два типа дисплеи, като и двата са с доста сериозни параметри. Единият е HDR-400 с Pantone валидиране и 10-битов цвят. Говорейки за реалистични цветове и пресъздаване на изображения, дисплеят е със 100% P3, sRGB и специален Adobe RGB режим.
Вторият вариант за дисплей притежава всички изброени специфики, но е още по-добър. Той е OLED и вече може да се похвали с HDR-500 OLED. Нямаме търпение да видим тази картина с очите си, но на теория, този дисплей ще бъде с идеални цветове.

Studeo се предлага с видео карта NVIDIA Quadro или Quadro RTX 5000, а при Create изборът е сведен до RTX 2080 Super Graphics. В основата на хардуера и на двата модела ще стоят процесори от последната десета генерация на Intel. 
По данни на HP, батерията която ще захранва новите представители на ZBook серията ще им дава до 17.5 часа автономност с едно зареждане. HP ZBook Studio и HP ZBook Create ще бъдат на пазара през Август, като за момента цената им не е известна.

HP ZBook Create (2020)

Другите две премиери са HP ENVY 15 и x360 15. Първият ще се предлага с процесори от H-Series на Intel, сред които и 8-ядреният Coire i9. Ще му партнират GPU NVIDIA RTX 2060 и до 32GB RAM памет. Моделът е с 15.6″ UHD OLED дисплей с VESA DisplayHDR 400 TrueBlack сертификация и яркост от 600 нита. 
x360 ще е Intel Core 10-та генерация и видео карта NVIDIA MX330 или AMD Ryzen 4000 APU. При него капацитетът на батерията е 18.5 часа.