NVIDIA разработват нови версии на видео картите GeForce RTX 2060 и RTX 2070

NVIDIA вече прогнозираха, че конкуренцията в сегмента на видео карти ще бъде доста ожесточена през 2020г. Опитите на другите водещи производители да попречат на доминиращата им позиция ще ни предостави достъп до по-евтини продукти.

Агресивната стратегия на останалите компании най-ваероятно ще накара NVIDIA също да бъдат по-активни, за да запазят лидерското си място в световния пазар на видео карти. Нова информация на TomsHardware разкрива, че скоро потребителите ще могат да си купят актуализирани версии на две от най-популярните предложения на тайванския производител: NVIDIA GeForce RTX 2060 и GeForce RTX 2070.

Aктуализираните версии на видео картите ще предложат по-бърза RAM памет и допълнителни софтуерни оптимизации, които подобряват работата и намаляват консумацията на енергия. 

Така например ъпгрейднатите модели на NVIDIA GeForce RTX 2060 и GeForce RTX 2070 използват GDDR6 RAM памет, която оперира на 1.25V, което е по-ниска стойност от 1.35V при настоящите версии на пазара. Тези параметри освен по-дълъг живот на батерията ще гарантират, че устройствата работят оптимално без излишно нагряване на корпуса.

По този начин видео картите ще оперират и на малко по-висока честота.

 

 

Кодовите име на новите предложения вече са N18E-G1R за NVIDIA RTX 2070, както и NT8E-G1-B за NVIDIA RTX 2060.

Другият важен параметър, а именно Total Graphics Power (TGP) достига до 115W при RTX 2070, докато при RTX 2060 е увеличена от 80W. Това ще гарантира още по-висока производителност на потребителите.

На този етап не разполагаме с други детайли за техническите спецификации на двете видео карти.

Трябва да изчакаме бенчмарк резултати, за да добием по-реална представа за възможностите, които ще предложат новите NVIDIA GeForce RTX 2060 и GeForce RTX 2070 на производителите на лаптопи в индустрията. 

Съществува вероятност официалната премиера на този хардуер да стане факт само след броени дни. NVIDIA подготвят премиерата на нови продукти на 15 април и това е подходяща възможност да научим повече за подобренията в тазгодишните NVIDIA GeForce RTX 2060 и GeForce RTX 2070. 

Тогава сигурно ще научим и кога ще видим първите лаптопи с актуализираните видео карти на пазара. NVIDIA подготвят още няколко интересни премиери на тази дата, когато ще разберем повече за стратегията им в индустрията до края на настоящата година. 

 

Oще от Digital: NVIDIA и АМD очакват увеличение на цените на видео картите през 2020г.