Mercedes-AMG EQS е електрически автомобил, който ще конкурира Porsche Taycan и Tesla Model S

Меrcedes имат амбициозни планове как да се превърнат в глобален лидер в сегмента на електрически автомобили.

Всъщност това ще бъде основният акцент в стратегията на германския производител в следващите няколко години. Компанията обмисля да предлага на своите клиенти разнобразно портфолио от електрически автомобили, което предлага поне 10 до края на 2020г. Тези предложения ще са достъпни в различни ценови класове, за да се предоставят максимални възможности за избор на потребителите.

Mercedes планират да се конкурират успешно в премиум сегмента.

За целта германският производител вече разработва автомобил от висок клас, който ще стане част от бранда Mercedes-AMG. Конкретното име на модела ще бъде Mercedes-AMG EQS и ще се изправи директно срещу атрактивни предложения на други производители, сред които Porsche Taycan и Tesla Model S.

Eдна от най-интересните характеристики свързaни с предстоящия автомобил е, че ще бъде базиран на концептуалния VISION EQS, чиято официална премиера стана факт на Frankfurt Motor Show 2019 през есента. Визията е вдъхновена изцяло от футуристичния дизайнерски език Progressive Luxury.

 

 

Предварителните очаквания са производствената версия на луксозния седан да предложи комфорт и лукс, който сме свикнали да виждаме от Mercedes S-Class серията. Съществената разлика ще е интеграцията на електрически двигател в новия модел, съобщавa SlashGear.

Oфициалната премиера на Mercedes-AMG EQS се очаква преди края на годината. Иновативният автомобил ще има два електрически двигателя и мощни батерии, които ще бъдат вградени в пода на купето. Версията „EQS“ ще бъде по-малка като размер от автомобилите от популярната сериятa модели с бранда Mercedes S-Class.

Дизайнерите на AMG искат да предложат нещо различно и уникално на своите потребители, за да се конкурират успешно с Porsche Taycan Turbo S и Tesla Model SP100D. Новият модел се очаква да е по-бързо от настоящия AMG S63, който е с мощност от 469 конски сили и може да ускорява от 0 до 100 км/ч. за едва 4.5 секунди.

Електрическият автомобил на компанията ще предложи по-добри показатели. Според непотвърдена информация Mercedes-AMG EQS ще има 100kWh и ще може да изминава oколо 690 километра с едно зареждане. Премиерата ще накара Porsche и Tesla да се съобразяват с новия модел на Mercedes.