Старши треньорът на Партизан: Милано е градът на мъртвите, хората са глупави и безотговорни

Старши треньорът на Партизан Андреа Тринкиери се завърна в родния си град Милано преди седмица, а в момента се намира под карантина на място, което определи като призрачно.

„Милано е градът на мъртвите. Можете да отидете до супермаркета, но трябва да чакате там 2-3 часа. Сега въведоха приложения за следене на движението на хората.

Откакто пристигнах от Сърбия преди седмица, съм задължен да спазвам карантина за определен период, така че дори не мога да изляза“, заяви Тринкиери в интервю за „Kurir“.

До момента в Италия има над 147 хиляди заразени с коронавирус, като 18,000 от тях са починали. По последни информации 30,000 са оздравелите.


„Опитвам се да не гледам цифрите, всеки може да ги интерпретира по собствен начин. Ако аз го правя, бих изпаднал в депресия. Но и това ще мине, приемам пандемията като послание. Съобщение за начина, по който живеем на планетата. И дори сега виждам по какъв начин се държат хората. Те са глупави и безотговорни. Тук, в САЩ, в Сърбия.. Навсякъде е едно и също“, добави още старши треньорът.

Тринкиери сподели и за връзката си с играчите – „Продължавам да се свързвам с тях, но баскетболът е последното нещо, за което си говорим. Искам да знам как са, как приемат всичко това. Казвам им също, че свършихме добра работа през този сезон, бяхме най-добрите навсякъде, правехме го заедно. Без значение как приключи, ще го помним завинаги“, каза Тринкиери.

Партизан заема лидерската позиция в Адриатическата лига и стигна до четвъртфинал в ЕвроКъп, където трябва да се изправи срещу УНИКС Казан.

Снимка: https://www.zimbio.com/