Huawei разкри защо смартфоните P40 и P40 Pro не използват 120Hz честота на опресняване на дисплея

Тези от вас, които следват видео ревютата на Digital.bg, вече познават добре новият лайфстайл флагман на Huawei – P40 Pro. Още с отварянето на кутията му, той успя да ни спечели ск расивият си и елегантен силует с няколко ефектни цветови разновидности. Сред които Silver Frost, Blush Gold, Deep Sea Blue, Ice White и универсалният черен.

Дори в момента продължаваме да тестваме модела, за да ви запознаем с него в максимални детайли. Но все пак нека синтезираме е ключовите характеристики на P40 Pro, за да ви ги припомним с какво печели толкова голяма фен аудитория по света. 

 

 

Това са неговите Leica камерите, които тествахме обстойно във фотографско видео ревю вече. Основният сензор е 50MP Ultravision с апертура f/1.9, вторияът е перископичен телефото с 5-кратно оптично приближаване, третият супер широкоъгълен 40MP, а четвъртият е TOF 3D , спомагащ за максимално качествени снимки с „Ефект Боке“. Такива може да орави и предната двойна селфи камера, при която основният сензор е 32MP.  

Не можем да не отдадем заслуженото и на сиспле на смартфона. Той е OLED с 6.58″ диагонал и резолюция 2640х1200 пиксела. Той притежава технологията HDR10 и е с 90Hz честота на опресняване. Именно с дисплея на P40 Pro е свързана и последната новина от Huawei. 

Компанията пусна на китайския пазар своя OLED телевизор X65 Smart TV, както и смартфоните от серията P40.  По време на събитието, главният изпълнителен директор на Huawei Ю Ченгдонг (Yu Chengdong), разкри защо новият лайфстайли флагман на компанията няма дисплей със 120Hz честота на опресняване, каквато имат някои конкурентни модели на други марки. 

Не, че Huawei не може да интегрира тази технология – това е най-лесното. Целта обаче е при P40-серията да се постигне максимално добър коефициент на полезно действие и универсална функционалност. Една от причините Huawei да не използват матрица със 120Hz е факта, че тя би консумирала повече електроенергия. А както добре знаем, почти всички потребители на смартфони държат да имат максимален живот на батерията. 

 

 

Рално като хора които са тествали смартфони и със 120Hz, и с 90Hz, че дори с 60Hz дисплеи – можем да кажем, че разликата в качеството на картината при стандартна работа не може да се забележи осезаемо от невъоръжено човешко око. Разлики има само когато дисплеят се подложи на шателен хардуерен тест, който със сигурност масовият потребител няма нужда да прави на телефона си. 

Към днепна дата дисплеите с поддръжка на 120Hz са удачни, но за специализираните геймърски смартфони, които имат нужда от тази екстра при игра на много тежки игри с високи графични изисквания.