Microsoft твърдят, че приложението Teams е по-добро за видео конферентни разговори от Zoom

В последната седмица повечето хора в технологичната индустрия обсъждаха проблемите с поверителността и сигурността около приложението за видеоконференции Zoom. Поради тези проблеми някои райони в САЩ започнаха да забраняват използването на приложението в учебната им система. Може би най-добрата алтернатива на Zoom е Microsoft Teams. От технологичната компания направиха публикация в блога си като подчертаха техния подход към поверителност и сигурност в приложението си.

 

 

Те изброяват следното като контрол за поверителност и сигурност, наличен в приложението им:

  • Опции за срещи: С тях можете да решите кой от вашата организация да се присъедини директно към вашите срещи и кой да остане на изчакване. Организаторите на срещите могат да отсранят участник по време на самата среща.
  • Роли в дадена среща: Организаторът на срещи може да определи роли в срещата, като „презентатори“ или „участници“,  да контролира кои участници в срещата могат да представят съдържания, проекти или презентации.
  • Съгласие на участниците за запис: Всички записи на срещи са придружени от известие на присъстващите. Известието също така се свързва с поверителността на онлайн участниците и организаторът на срещата контролра опциите, които са на разположение на участниците.
  • Достъп за запис на срещи: Достъпът за запис на срещи е ограничен до хората, които са на повикване или са поканени на срещата, освен ако организаторът не упълномощи други да имат достъп до записа. Записите се качват в Microsoft Stream и могат да се споделят и изтеглят в съответствие с разрешенията от администраторите.
  • Модерация и контрол на канала: Собствениците на канали могат да модерират разговор по канал. Те също така могат да не позволят някой от учасниците да споделя съдържание в разговорите. Това спомага за гледането на подходящо съдържание.
  • Съответствие с комуникацията: Спазването на комуникацията дава възможност на организациите да насърчават културата на приобщаване и безопасността на идентифициране и предотвратяване на лошо поведение.

 

 

В допълнение на всички точки, Microsoft предлага няколко варианта за поверителност. Приложението също отговаря на над 90 регулаторни и индустриални стандарти. Ето и техните критерии:

  • Не използваме лични данни, за да ви показваме реклами
  • Ние не проследяваме вниманието на участниците или техния мултитаскинг по време на конференция
  • Вашите данни се изтриват след прекратяването или изтичането на абонамента ви
  • Взимаме сериозни мерки, за да гарантираме, че достъпът до вашите данни е ограничен.
  • Можете да получите достъп до собствените си клиентски данни по всяко време.

 

 

Това са най-важните неща, които Microsoft ни разкриват за тяхното приложение за видеоконференции. В тях те ни показват стремежа си да ни усигурят сигурност и функионалност, на които бизнеса да разчита.