MSI GE66 Raider е мощен геймърски лаптоп с Intel Comet Lake-H процесор и NVIDIA Geforce RTX 2080 Super видео карта

Тези от вас, които следят статиите които Digital.bg публикува, вече зная, че компанията Intel обнови портфолиото си процесори, предназначени за сериозен гейминг. Comet Lake-H от десета генерация за геймърски лаптопи са създадени да бъдат преки конкуренти на AMD Ryzen 400, който също бе представен неотдавна. В моделната гама от 14nm процесори има общо шест вариант, като най-мощният от тях е Intel Core i9-10980HK.

Той е осемядрен, с 16MB Smart Cache и въпреки феноменалната си тактова честота от 5.3GHz, консумира само 45 вата енергия. Не по-малко впечатляващ и в същото време по-достъпен ценово е Intel Core i7-10875H.

 

 

Именно този процесор стои в основата на много топ модели геймърски лаптопи, които почти всички популярни брандове представиха в последно време. Вече ви запознахме обстойно с голяма част от тях, а тук ще ви покажем гиганта  MSI GE66 Raider, който вече много геймъри обявиха като потенциално най-добрият от трите нови модела на марката. Digital.bg вече ви показа GS66 Stealth и Creator 17.

 

Дизайнът на машината е типично геймърски и доста екзотичен. Както е видно от кадрите които публикуваха MSI, в лицевата част основен акцент светещата периферия. Тя е прозрачна и в нея е вградена LED подсветка, която MSI са нарекли Mystic Light. Тя се съчетава умело с цветовете на подсветката на клавиатурата. Задната част на лаптопа е значително по-дебела от предната, като там се откроява разчупен отварящ механизъм, който е изнесен по-навътре. Зад него и в страни са големите решетки за охлаждането. Интересно е и разположението на периферната свързаност. Голяма част от нея е изнесена централно отзад. Там се включват всички кабели, които иначе биха ви пречили по време на игра.

 

 

Освен споменатият по-рано десета генерация i7, тук най-запалените геймъри могат да се сдобият и с по-мощният Intel Core i9. По отношение на RAM паметта, заводският максимум е 16GB, но е предвидено място и за ъпгрейд с допълнителни 16GB. Като така максималния обем на оперативната памет при GE66 Raider е 32GB. Сториджът също не е малък – от 512GB до 1TB NVMe. Видео картите са два варианта – NVIDIA RTX 2070 или NVIDIA 2070 Super, без Max-Q технология, както и топ версията NVIDIA RTX 2080 Super при която вече е наличен така желаният от геймърите Max-Q. Визуализацията на изображенията се предполага, че ще бъде доста добра, още повече, че и дисплеят е със 144Hz честота на опресняване на картината.

 

MSI GE66 Raider се захранва от огромна батерия с цели 99.9Whr заряд. Стартът на продажните на модела ще започне на 15 Април 2020г., като цената му ще бъде от 1799 долара.

 

Още в Digital.bg: Qualcomm и Google обещават редовни ъпдейти на графичните драйвъри в смартфоните с Android