HP Envy 17 (2020) е 17.3″ лаптоп с 4K UHD дисплей, 32GB DDR4 RAM памет, NVIDIA MX330 видео карта и поддръжка на Wi-Fi 6

Тези от вас, които следят видео ревютата и новите в Digital.bg познават добре преносимите компютри на марката HP. Те са на пазара от дълги години и имат зад гърба си редица успешни модели, с които сме ви запознавали подробно. Във високият Envy клас на бранда, най-големият модел е 17 и за него писахме преди точно 10 години.

Дори сега, гледайки снимката от 27 Март 2010 година, визията на този лаптоп изглежда актуално. По случай десет годишният си юбилей, HP представиха изцяло обновена серия на премиум модела HP Envy 17, с която ще ви запознаем подробно тук. 

 

 

На първо място, тя може да се похвали със сериозен хардуерен ъпгрейд. Основна част от него е новата десета генерация Intel Core i7 процесори. спартниращи видео карта NVIDIA MX330 и до 32GB DDR4 RAM памет. В корпуса на лаптопа е помислено и за првилното конфигуриране на пространството за за съхранение на информация. То може да е с до 256GB SSD и до 1TB HDD. Също така можете да конфигурирате сториджа и в комбинация от 1 TB 7200rpm SATA HDD и 16GB PCIe NVMe Intel Optane устройство, както и до TB PCIe NVMe TLC M.2 SSD.

 

 

Сериозно обновление има и при 17.3″ дисплей, благодарение на който няма да имате нужда от свързване на външен монитор при работа. Както пректикуват в офисите си много бизнес потребители с лаптопи с дисплей по-малък от 15″. Освен, че голям, при  дисплея на HP Envy 17 2020, рамка почти липсва. Така се постигат цели 86% съотношение на дисплея спрямо тялото на паптопа. Предвид големината на екрана, тялото си е направо компактно –  399мм ширина, на 259мм дълбочина. Дебелината на профила също е прескромна – само 19.3мм. По отношение на качеството на картината, компромиси също не са правени – тя е 4K UHD.  

 

 

Ъпгрейдната е и цялата периферна свързаност, като в нея впечатление ни прави наличието на новият Wi-Fi 6, в комбинация с Bluetooth 5.0. Вграденото озвучение също е на ниво. По традиция за високият клас устройства на HP, то е дело на небезизвестните Bang & Olufsen. Както се и предполага, предвид размера на лаптопа – бутоните на клавиатурата са големи, с достатъчно разстояние помежду им. Същото можем да кажем и за тъчпада, в дясно от който е разположен Fingerprint сензор. Споменавайки сигурността на информацията, която съхранявате в лаптопа си, ще обърнем внимание и на пасивната ви сигурност. Хакети няма да могат да надничат в личното ви пространство, защото върху Web камера има механичен капак, с който можете да я затворите.

 

 

Периферната свързаност на лаптопа включва един USB Type-C порт, цели три USB Type-A (като един от тях поддържа HP Sleep and Charge за презареждане на периферни устройства, дори когато лаптопът е изключен). По периферията намираме още HDMI 2.0, четец на SD карти памет и комбиниран 3.5мм аудио жак за микрофон и служалки.  

 

 

Всичко изброено до тук се захранва от батерия с 55Whr заряд, която по спецификации на HP е достатъчбна за 11 часа автономна работа. В комплект имате 65W бързо зарядно, с което за 45 минути, зареждате батерията от 0 до 50%. 

 

HP Envy 17 2020 ще се предлага с цена започваща от 1249 долара.

 

Още в Digital.bg: Какво представлява приложението ViruSafe и как работи