Новият геймърски лаптоп MSI GS66 Stealth има процесор Intel Comet Lake-H с 5.3GHz тактова честота и 99.9Whr батерия

С появата на новите мощни централни процесори от десетата генерация на Intel – Core Comet Lake-H и партниращите им доста сериозни мобилни видеокарти Nvidia RTX Super, на пазара на лаптопи се състояха голямо количество премиери. Някои производители само споменаха как ще се казват новите им модели, които ще притежават този ъпгрейднат хардуер, без да дават особено големи подробности, а други направо ни дадоха цялостна информация за моделната гама в обновеното си портфолио. Един от вторите споменати тук е MSI. Бранд, геймърската серия на който добре познава, благодарение на видео ревютата в Digital.

bg. 

 

 

Новият MSI GS66 Stealth има релефен корпус и независимо, че изглежда доста масивен, тежи едва 2.1кг. Което за геймърски лаптоп си е малко, предвид че в теглото влиза и 99.9Whr батерия, която е доста по-добра в сравнение с тази, която притежаваше предишното поколение MSI GS65 Stealth. Не си мислете, че този заряд е случаен. Не, че MSI не са могли да сложат и по-мощна батерия, просто изискванията на самолетните компании за батерии, които можете да качите на борда на самолет е те да бъдат с до 100Whr заряд.   

 

При дисплеите също имате богат избор от възможности, според индивидуалните си предпочитания и разбира се, финансите с които разполагате. Вариантите при GS66 Stealth са три на брой – базов IPS с 144Hz (ако изобщо може да се определи като такъв) IPS устройство, междинният и може би най-удачен вариант с 240Hz честота на опресняване и топ модела е 300Hz. И трите варианта са с резолюция 1080p. 

 

 

При централните процесори на геймърската машина, MSI ви дават възможност за избор между шест ядрен Intel Core i7-10750H и осем ядрен Intel Core i9-10980HK. Вторият е истински звяр, той е изграден по 14nm технология и притежава забележителните 5.3GHz тактова честота, която се постига чрез Turbo Boost технология. С толкова мощен процесор, GS66 Stealth ще трябва да притежава и добро охлаждане, за да не грее прекалено много при тежки натоварвания. Познавайки MSI като марка, не се и съмняваме в това. Все пак при геймърските им лаптопи, които сме тествали до момента, технологията Cooler Boost Trinity се е справяла отлично с изпитанията на които сме подлагали хардуера. 

 

При всички случаи най-тежките игрови злаглавия ще вървят без проблем на MSI GS66 Stealth, защото мошният Intel  централен процесор си партнира с не по-малко впечатляващите видео карти от новата серия на Nvidia. Изборът е сведен до два варианта – RTX 2070 Super Max-Q и RTX 2080 Super.

 

 

MSI GS66 Stealth ще се появи в продажба от 15 Април 2020г., като цената му ще започва от 1599 долара.

 

Прочетете още статията: Какво представляват респираторните апарати и как работят