Honor 30 ще има 50-мегапикселова Sony IMX700 камера

Honor е дъщерна компания на Huawei, която има ключово значение за водещата им позиция в пазара на смартфони. Обикновено устройствата с този бранд предлагат впечатляващо съчетание от луксозен дизайн, премиум функции и достъпна цена. Портфолиото от атрактивни предложения на Honor има водеща роля за силните позиции на китайския производител в средния и ниския ценови сегмент. По този начин допълват солидните продажби, които традиционно генерират флагманите от сериите Huawei P и Huawei Mate, които се актуализират всяка година.

Следващите смартфони с бранда Honor ще бъдат представени само след броени дни.

 

Това ще се случи на 15 април, като компанията също вече потвърди, че тогава ще видим за първи път Honor 30 и Honor 30 Pro. Въпреки, че Honor се опитват да запазят техническите спецификации на смартфоните в тайна вече знаем някои неща, които можем да очакваме от тях. Новите модели ще акцентират върху камерите и ще се захранват от 7-нанометрови Kirin 990 процесори с поддръжка на 5G технологията. Този чип се използва от най-мощните смартфони на Huawei в премиум сегмента. В интернет се появи информация, която разкрива важни детайли за камерата, която ще ни предложи Huawei P30 и определено ще се хареса на феновете на този бранд.

 

 

Благодарение на тях разбираме, че Honor 30 ще има камера на Sony. В случая става въпрос за IMX700 сензор, който ще поддържа 50-мегапикселова резолюция. Според непотвърдена информация това ще бъде най-големият сензор за смартфони създаван от Sony досега. Неговите размери вероятно ще бъдат 1/1.28″ инча, което е идентична стойност с основната камера на Huawei P40. Снимка на устройството също така потвърждава, че в задната част всъщност ще има четири камeри. Засега няма детайли за резолюцията на другите три камери на Honor 30, като изображението потвърждава наличието на двойна LED светкавица, съобщава gsmarena.

 

Teзи компоненти са подредени в камера модул с продълговата форма, който е допълнен и от текста Sony IMX 700 50MP, както и Octa PD. Припомняме ви, че това е усъвършенствана система за автофокус, която използва Fusion Engine и комбинира данните за снимките от всички камери сензори. По този начин компанията предоставя оптимално качество и възможности за оптично приближение. В момента технологията се използва единствено от Huawei P40, но изглежда ще намери място и в Honor 30. Камерите на смартфона ще поддържат Pixel Binning, като една от тях ще бъде 8МР телефото сензор с 3х оптичен зуум.