Acer представи новите лаптопи от сериите Aspire 5 и Swift 3

Тези от вас, които следват видео ревютата на Digital.bg знаят, че тайванската компания Acer често присъства с лаптопите си в тях. Сред моделите има както по-бюджетни предложения, така и такива, които са предназначени за бизнес потребители, за работа и за игра на тежки игри. Последните две нови попълнения в редиците на Acer са представители на достъпният ценови клас и носят имената Acer Aspire 5 и Acer Swift 3.

 

 

 

Те са характерни с компактни размери и ефектен дизайн. По всичко личи, че тук Acer са заложили на добрата мобилност и визията. Но не само. В основата на хардуера на машините стоят процесори  от AMD Ryzen 4000, които са определящи за ценовия диапазон в който ще се позиционират новите лаптопи на бранда. Съответно те започват от 520$ за Aspire 5 и 630$ за Swift 3.

 

В малко по-подробни детайли, хардуерът на по-достъпният от двата модела е със CPU AMD Ryzen 5 4500U Mobile в основата. Партнират му графичен процесор AMD Radeon до 24GB RAM памет и сторидж с обем до 1TB ако се спрете на  SSD или до 2TB за HDD. Независимо, че е по-евтин Aspire 5 е с по-голам дисплей – 15.6″

 

 

Acer Swift 3 има 14″ дисплей с FHD резолюция, а теглото му ще бъде 2.6КГ. По отношение на хардуера, тук Acer са заложили на CPU AMD Ryzen 7 4700U Mobile, 16GB RAM и само един варианд за вградена памет – SSD с обем от 512GB.

 

Вижте видео ревюто на миналогодишният Acer Aspire 5 A517

TagsAcer