Снимки „На този ден“ в Instagram, Facebook и други социални мрежи ни напомнят за живота преди COVID-19

Това са двама добри приятели, които стоят на няколко сантиметра един от друг и позират за весела снимка по време на първата вечер от ергенското парти на единия. Денят е 2 Април…2019г. Преди да дойде времето в което заради мерките за предотвратяване разпространението на COVID-19, мероприятия като ергенски партита, сватби и кръщенета са немислими. 

 

 

Почти всички знаем за функциите „В този ден“ на Instagram, Facebook, Apple Photos и Snapchat.

Те ни напомнят какво сме правили миналата година по същото време, преди 2, 5, 10 и още от първият ден в който сме си направили профили в социалните мрежи. Тази снимка е именно спомен, който Instagram е изпратил на собственика си, за да му припомни този мил спомен. Който обаче от днешната гледна точка навява повече носталгия и тъга. Ако сте активен в Instagram и спомените от тази дата ви натъжават, докато стоите затворени вкъщи – не се опитвайте да изключите тази опция, това е невъзможно. Не и само от тези, които ви показват, какво се е случило на този ден. Единственият шанс е да изключите всичките си известия, но тогава ще се лишите напълно от социалната функция на Instagram. 

 

При запитване на Mashable, дали могат да се изключат само известията, напомнящи ни, какво сме правили на този ден преди време, самите Instagram потвърдиха невъзможността за това чрез имейл, в който казват: „Подобно на други известия във вашата емисия с активност, които не можете да изключите по отделно – не можете да изключите и само напомнянето за това, какво сте правили на този ден.“ 

 

 

Но да погледнем нещата от положителната им страна. Днес не можем да пътуваме физически до екзотични дестинации, но пък всеки ден можем да пътуваме виртуално в спомените си, там където сме били преди години на същата дата, за да си спомним моменти, днес ни карат да се усмихваме. Да направим нещо – нека всеки от вас качи в контактната форма под тази статия своя спомен от този ден преди години, за който Facebook, Instagram или друга социална мрежа му е напомнила.

 

Прочетете още статията: Какво е Google Classroom и как работи