Apple помагат на потребителите си с приложение за скрининг на COVID-19

Apple пусна ново приложение за скрининг на COVID-19, както и уебсайт към него. То помага на потребителите си в САЩ да определят дали трябва да бъдат изследвани за болестта и ги насочва към допълнителна информация от надеждни медицински източници.

 

 

Приложението е разработено, както с правителството на САЩ, така и със здравните организации, които помогат за борбата срещу коронавируса. Софтуерът предлага достъп до въпросите и отговорите на потребителите, за да могат да оценят личните си рискови фактори, също така и какви симптоми могат да срещнат по време на заболяването.

 

Въз основа на преценката, потребителите имат представата дали да потърсят лекарска помощ и как да налюдават симптомите си у дома. Безплатното приложение също така дава отговори на често задавани въпроси за COVID-19 и информация за най-добрите практики за миене на ръце, дезинфекция на повърхности и социално дистанциране.

 

 

Apple подчерта, че поверителността на потребителите е защитена и не се изискава регистриране,а отговорите не се споделят с компанията или с която и да е държавна организация.