Apple купиха приложението за прогноза на времето Dark Sky и спират Android версията

Teхнологичният гигант се е съгласил официално да придобие популярното приложение Dark Sky. Финансовите параметри на сделката не са обявени публично от двете страни. Все пак информацията бе потвърдена в официален блог пост от разработчиците на Dark Sky. Тяхната цел винаги е била да предоставят във всеки момент най-добрата метеорологична прогноза на потребителите, като обръщат и сериозно внимание на поверителността на личните им данни.

Придобиването от Apple ще има важно значени за бъдещето на Dark Sky, тъй като ще им позволи да стигнат до повече хора.

 

Важно е да отбележим също, че в момента приложението може да се изтегли от App Store срещу сума от $3.99. Настоящите потребители няма да усетят никакви проблеми във визията и функционалността на Dark Sky, което ще продължи да работи, както досега. Все пак като резултат от сделката създателите на софтуера ребрандираха своя уеб сайт с името „Dark Sky by Apple“, което е ясна индикация за новите им собственици. Популярността на Dark Sky се дължи на приятния интерфейс, радарните карти и най-вече на уникалната функция „Hyperlocal“, която предвижда времето в дадена локация до минути.

 

 

Така приложението буквално може да ви информира в реално време с нотификация на началния екран и да следите в реално време промяната във времето, независимо къде се намирате. Dark Sky предлага безплатен период от 14 дни за тестване на премиум функциите, преди да се наложи да минете към платения абонамент. Аpple също така обмислят да спрат версиите на приложението за конкурентните платформи. Това означава, че Dark Sky няма да може да се използва на устройства с Android и Wear OS, което ще се случи от 1 юли. След тази дата приложението няма да е достъпно за двете операционни системи.

 

Тогава ще бъде спряна и уеб версията на Dark Sky, съобщава Engadget. Външните приложения като Carrot Weather, които използват Dark Sky API интерфейса ще се наложи да намерят алтернативни решения. Все пак ще имат време до края на следващата година да обмислят тази миграция, тъй като Dark Sky API ще е достъпен за тях още 20 месеца. Със сигурност придобиването означава, че технологиите и уникалните функции на приложението постепенно ще станат част от Apple Weather, което в момента използва оснoвно метеорологични данни от Yahoo и The Weather Channel.

 

TagsApple