Най-интересните теми в digital.bg от 30 март

Учени и лекари от години спорят по отношение на точното определение на термина „пандемия“ (дали става въпрос за пандемия или епидемия). Но едно нещо, с което всички са съгласни е, че думата описва широкото разпространение на болестта, надвишаващо това, което може нормално да се очаква в даден географски регион. Сигурно вече се питате кои са най-опасните пандемии в историята на човечеството.

 

Защо няма да видим LG G9 ThinQ? LG е една от компаниите, която е силно засегната от внушителната конкуренция в пазара на смартфони.

Корейският производител  отчита финансови загуби през последните финансови тримесечия. Въпреки това LG са обнадеждени за бъдещето си в мобилната индустрия.

 

Разработването на ваксина срещу COVID-19 е процес, който изисква продължителни тестове и сертификации, за да се приложи върху нуждаещите се пациенти. В най-добрият случай подобен медикамент ще е достъпен за всички след броени месеци. Това е причината в момента цялата енергия на обществото и възможностите на най-богатите хора да е насочена към предоставянето на помощ, независимо от естеството на подкрепата. Болниците се нуждаят едновременно от финансови средства и оборудване, за да лекуват пациентите с COVID-19.  Именно затова Отбор от Formula 1 разработи дихателен апарат за пациенти с коронавирус.

 

Представителите на Световната здравна организация (СЗО) са изключително активни в опитите си да помогнат на държавите да се справят с разпространението на COVID-19. Освен множеството механизми за сътрудничество и партньорство с правителствата по цял свят вече са работи и над още една интересна идея. СЗО планират да представят собствено приложение за устройствата с Android и iOS. COVID-19 приложение за смартфони с Android и iPhone.

 

Заедно с премиерата на флагманите от серията P40, Huawei обяви за българския пазар и един представител на серията в особено популярния у нас висок сегмент на средния клас – P40 lite. Huawei P40 lite комбинира атрактивен дизайн, иновативна четворна основна камера, батерия с висок капацитет от 4200 mAh, и мощен чипсет Kirin 810. Кои са най-интересните функции в смартфона Huawei P40 Lite.

 

В последно време не само в България, но и по света сме свидетели на празни улици, площади, цели градове. Също така повечето от световните забележителности остават пусти заради разразилата се зараза от коронавирус. Работата на фотографите, обаче е известна като много вълнуваща и в същото време опасна. И така те ни представят света такъв, какъвто е в момента. Представяме ви няколко фотографии, в които се вижда как изглежда светът в момента, по време на Covid-19.

 

Очаквайте още интересни новини и видео премиери от Digital.bg.