Новите процесори на Qualcomm ще позолят на бюджетните Bluetooth слушалки да поддържат шумопотискане

Безжичните слушалки продължават да регистрират все по-високи продажби и са предпочитан аксесоар за мобилните устройства от милиони потребители. В момента можете да откриете разнообразие от подобни модели на пазара, а конкуренцията между производителите допринася за ниската им цена. Qualcomm сега представиха новите си аудио чипове oт типа „System-On-A-Chip (SoC)“, които са предназначени да подобрят работата на безжичните слушалки в ниския ценови клас. Имената им са Qualcomm QCC514x и QCC340x, като чиповете предлагат някои премиум функции.

 

Добър пример е технологията Qualcomm TrueWireless Mirroring, която е оптимизирана да свързва само една от слушалките към смартфоните, чрез Bluetooth връзка. След това другата слушалка свързани тази, която е синхронизирана с устройството. Ако потребителите премахват първата слушалка от ухото си, тогава втората ще продължи връзката без никакво прекъсване. Другото голямо предимство на Qualcomm QCC514x и QCC340x е интегрирания Hybrid ANC модул, който предлага подобрена технология за шупомодтискане на аудио слушалките, които използват новите чипове, съобщава TechRadar.

 

Допълнителни оптимизации на компанията увеличават времето за работа с технология до 13 часа, като цифрите са за батерия със заряд от 65mAh. Toва е доста полезна функция, особено за устройствата от бюджетния клас. Qualcomm твърдят, че Hybrid ANC e разработена по такъв начин, че да допуска външни шумове. Това е направено с цел потребителите да се забавляват на любимите си парчета, но все пак да имат представа какво се случва около тях. Основната разлика между двата аудио чипа на Qualcomm е свързан с поддръжката за гласови команди, които ще предложат двата модела на потребителите.

 

Qualcomm QCC514X предлага „Аlways On Voice“ функционалност, с която да активирате слушалките с дадена гласова команда. В същото време при Qualcomm QCC304x чипа от ниския клас това ще е възможно с натискане на бутон. Това дава възможност на производителите да добавят поддръжка за гласови асистенти като Google Assistant, Samsung Bixby, Amazon Alexa и др. При всички положения подобренията в двата чипа на Qualcomm ще направят слушалките от средния и ниския ценови клас още по-добри. Все още не знаем кои ще са първите модели с QCC514x и QCC304x, но едва ли ще се наложи да чакаме твърде дълго.