Kaкви са подобренията в новите лапотпи Lenovo ThinkBook 14 и ThinkBook 15 (2020)

Lenovo са един от най-големите производители на лаптопи в индустрията. Компанията продължава да води сериозна конкуренция с HP за доминация в тази пазарна ниша. Основната причина за силното присъствие на китайския производител в индустрията е доказаното качество на моделите ThinkPad. Tози бранд се радва на впечатляваща популярност по цял свят и е особено актуален сред бизнес потребителите.

Вниманието ни към Lenovo този път е привлечено от премиерата на атрактивни продукти, които са част от друг бранд.

 

Китайският гигант е актуализирал своето портфолио с представянето на нови модели от серията ThinkBook. Въпросните лаптопи ще са налични във версии с 14″ и 15″ дисплей, както и с по-мощен хардуер. Lenovo са оборудвали устройствата с ултратънки корпуси от алуминий, което освен компактни размери гарантира и луксозен дизайн. Новите модели са предназначени за бизнес потребителите и са разработени да отговарят на все по-високите им нужди. Lenovo ThinkBook 14 и 15 (2020) използват Intel Core процесори от десета генерация. предаде TechRadar.

 

 

Най-интересната версия ще се захранва от шестядрен Intel Core i7 процесор, чиято максимална работна честота достига до 4.7GHz. Предвидени са общо пет различни хардуерни конфигурации на Lenovo ThinkBook 14 и 15 (2020). Лаптопите са налични на пазара с AMD Radeon 620 или Radeon 625 видео карти, което ги прави подходящи за гейминг, стрийминг на мултимедия и мултитаскинг с няколко приложения. Дисплеите на устройствата са с 14-инчов диагонал и поддържат Full HD резолюция от 1920х1080 пиксела.

 

Максималното аудио качество се гарантира от два Dolby високоговорителя. Предвидена е интеграция на технологията Bluetooth 5.0. Новите модели са базирани на RapidCharge технологията, която позволява зареждане на батерията от 0 до 80% за не повече от час. Различните конфигурации на Lenovo ThinkBook 14 и 15 (2020) включват или 45W батерия, която осигурява до 9 часа с едно зареждане или 57W, с която получавате до 12 часа време за продължителна работа.

 

Oще от Digital: Новите лаптопи Lenovo ThinkPad имат АМD Ryzen 4000 Pro и Intel Core процесори от десета генерация