Microsoft oтлага голям ъпдейт на Windows 10 заради пандемията с коронавирус

На 29 Юли 2015г. софтуерният гигант Microsoft представи своята нова операционна система Windows 10. От тогава почти ежемесечно тя получава различни по-малки ъпдейти, които подобряват качеството на работата ѝ. Последният такъв (10.

0.18363.628) е от 28 Януари. Сериозните ъпдейти обаче стават през далеч по-дълъг период от време, като последният, носещ името Windows 10 Fall Creator Update беше от далчната за софтуер 2017г. Той включваше пълен редизайн и интерфейс Fluent Design System. 

 

 

Вече идваше време за поредната доза сериозни софтуерни иновации за Windows 10, но уви – ще трябва да почакаме заради пандемията от Коронавирус. Спирането на поддръжката на версия 1709 за Windows 10 бе планирано за 14 Април 2020г., но предвид обстоятелствата, Microsoft заявиха, че големият ъпдейт ще се отмени до 13 Октомври 2020г.

 

 

В обръщение към медиите, Microsoft пишат: 

„Ние оценяваме ситуацията в областта на общественото здраве и сме добре запознати с въздействието, което тя оказва върху нас и нашите уважавани клиенти. За да облекчим един от многото проблеми, с които се сблъскват потребителите в момента и въз основа на обратната връзка с нас нашите клиенти, решихме да отложим планираната крайна дата на услугата“

 

Прочетете още: Viber увеличи двойно лимита за групови разговори за да облекчи комуникацията по време на COVID19