Huawei P40 и Huawei P40 Pro ще работят с EMUI 10.1

Huawei вече си поставиха за цел да изпреварят Samsung в пазара на смартфони, но неочакваните събития през последните месеци наложиха промяна в плановете им. Отнемането на Android лиценза и блокирането на достъпа до Google Play оказаха влияние върху популярността на компанията. Въпреки това се оказва, че Huawei имат силно присъствие особено на европейския пазар и реалните отражения на търговските санкции върху компанията не са толкова големи. Неслучайно Huawei доставиха 200 млн.

смартфона през 2019г. за рекордно кратко време, което е добро доказателство за горното твърдение.

 

Eдна от отличителните характеристики на устройствата на компанията освен впечатляващия дизайн и камери е свързана със софтуера. Huawei разработват собствен интерфейс с името EMUI, който допълва и разширява функционалностите на „чистия“ Android. Така например вече разбрахме, че към настоящия момент Huawei EMUI 10 се използва от над 100 млн. потребители. Само за няколко месеца компанията е успяла да удвои броя на хората, които използват EMUI 10 в световен мащаб и вече работи усилено над следващата версия на потребителския интерфейс, а именно EMUI 10.1. Премиерата ни очаква много скоро.

 

 

Новите флагмани на компанията от серията Huawei P40, които ще бъдат представени на 26 март ще работят с EMUI 10.1. Данните бяха потвърдени от Huawei с публикация в официалния „EMUI“ акаунт в Twitter. Снимката към туита е съпътствана още от текста „Discover A Smarter Way To A Mingle“, както и хаштаговете #ASeamlessALife, #EMUI и #Huawei P40. Не е изненадващо, че смартфоните от висок клас от P-Series гамата ще са първите, които дебютират с EMUI 10.1, тъй като сходна бе и ситуацията с премиерата на предшествениците им.

 

Припомняме ви, че Huawei P30 дебютираха с EMUI 9.1, който наследи EMUI 9.0 и сега ситуацията ще се повтори с Huawei P40, съобщава HuaweiCentral. Все още не разполагаме с много детайли за подобренията, които ще ни предложи EMUI 10.1. В интернет се появи информация разкриваща, че Huawei P40 Pro работи с тестова версия на интерфейса, която включва ELS-N29 файлова система и използва EMUI 10.1.0.108. Този софтуер ще предложи подобрения в GPU Turbo, нови HMS възможности и допълнителни функции за навигация.