Huawei P40 Pro ще има телефото камера с 50х SuperSensing зуум

Huawei ще изострят значително конкуренцията в пазара на премиум смартфони с премиерата на серията Huawei P40. Устройствата от гамата ще бъдат представени официално след броени дни на специално събитие, което ще се проведе на 26 март. Най-голям интерес закономерно предизвиква Huawei P40 Pro, който ще е най-мощният представител на дългоочакваната серия. Смартфонът ще предложи на бъдещите си собственици четири задни камери, разработени с Leica и се очертава като един от най-добрите модели за мобилна фотография през 2020г.

 

Huawei P40 Pro ще е оборудван с основен 50-мегапикселов сензор, който е допълнен от 40-мегапикселова камера, 3D ToF ceнзор, както и и още един 12МР обектив. Допълнителни алгоритми с изкуствен интелект и специални ефекти ще се грижат за максималното качество на съдържанието заснето със смартфона. Нова информация публикувана от 91Mobiles разкрива още повече детайли за камерите на впечатляващия модел. От данните разбираме, че Huawei P40 Pro ще има телефото камера, която поддържа 50х SuperSensing Zoom система за стабилизация и оптично приложение.

 

 

Камерите на устройството също така ще се възползват от предимствата на Huawei XD Fusion Engine специализирания хардуер. Новият смартфон ще има селфи камера с 32-мегапикселова резолюция, която е допълнена от Depth Sensor. Това обяснява наличието на два малкия отвора в горния ляв ъгъл на дисплея, които видяхме на снимки на Huawei P40 Pro. Oчаква се самият екран да бъде с 6.58-инчов диагонал с извити от двете страни краища. Високата производителност щe се гарантира от 7-нанометров Kirin 990 5G процесор, а 4200mAh батерия ще поддържа 40W зареждане.

 

В същото време стандартната версия на устройството ще има по-компактни размери и 6.1-инчов дисплей, в който също е вградена 32МР камера. На гърба ще видим съчетание от три различни сензора, а именно 50MP 16MP 8MP с технологията Leica Ultra Vision, които предлагат системи за 30-кратно оптично мащабиране. Huawei P40 ще разполага с батерия, чиито капацитет достига до 3800mAh и поддържа функция за 40W зареждане. Устройствата от серията ще предлагат достъп до съдържанието в онлайн магазина за приложения Huawei AppGallery.