Разкриха подробности и тестови снимки направени със смартфона Redmi K30 Pro

В последно време компанията Xiaomi стана разпознаваема и в България. Най-малкото потребителите започнаха да изговарят правилно името ѝ „Шауми“. Малко хора обаче знаят, но Redmi е дъщерна компания на Xiaomi, която от 2013г. се е концентрирала към създаването на бюджетни смартфони, таблети, лаптопи и дори Смарт телевизори.

 

 

Един от дългоочакваните премиерни смартфони на китайският бранд се казва Redmi K30 Pro и за него се говори засилено в Интернет пространството. Официалната му премиера е планирана за 24 Март, но вече не липсва информация, включително и такава която се смята за достоверна.

 

 

Последната новина идва от реномираният инсайдър и блогър Мукул Шарма, който публикува в Twitter профила си цяла серия от снимки на K30 Pro с високо качество. От тях става ясно, че смартфонът ще има много ефектен виолетов корпус, красив дизайн е изскачаща „Pop-Up“ селфи камера. Респективно и дисплеят ще е без рамка и вградена в него камера, която ни лишава от част от зрителната площ на екрана.

 

 

Снимките показват още, че изскачащият модул на камерата ще има самостоятелна подсветка с възможност за регулиране на цвета на светене. Основните камери пък са стилизирани в кръг и са общо 4 на брой. 

 

 

Тази снимка пък показва, че телефонът ще бъде 5G с поддръжка на новият бърз стандарт Wi-Fi 6.

 

 

Другият достоверен инсайдър който намираме е в китайската социална мрежа Weibo. Ит публикуваното там става ясно, че две от споменатите преди малко камери са Sony IMX686 с по 64MP. Като така телефонът ще има на разположение 3х оптично приближаване и 30х дигитално. Камерата ще има популярната технология за сливане на 4 съседни пиксела, с цел улавяне на повече светлина и възможност за снимане на видео с 8K качество. 

 

 

 

Тези снимки се твърди, че е заснета по време на предпремиерни тестове на Redmi K30 Pro, както подсказва и водният знак в долният ѝ ляв ъгъл. Едната е широкоъгълна с 0.6х, а другата с 1х.

 

Прочетете още статията: Представиха новата сгъваема тротинетка Xiaomi Himo H1 Foldable e-Bike с цена от 469$