Пуснаха на търг първият в света Android смартфон

Малко хора знаят, но първият смартфон под операционна система Android беше представен още през далечната 2008г. Още по-малко пък знаят, че това беше популярният по онова време HTC Dream. Тук можете да прочетете статията на Digital.bg „Първото Android устройство“, в която тогава говорим за него.

 

 

Почти със сигурност обаче много малко хора са подозирали, че и преди първият Android смартфон е съществувал прототип, който така и не се е появил в серийна продажба. Именно той се появи на търг в Ebay днес и то с много ниска цена. Само 195$ за чисто ново устройство с пълна окомплектова и такава историческа стойност си е направо малко. Веднага щом новината за аукциона доби гласност в социалните мрежи сред технологичните фенове, собственикът на аукциона бързо промени статуса на стоката на „Продадена“. Последните 5 от общо 9 бройки от нея бяха продадени за минути, във времето в което пишехме тази статия.  

 

 

Google Sooner HTC EXCA 300 има QWERTY клавиатура и дисплей с резолюция 320х240 пиксела. В основата на хардуера му стои процесор TI OMAP 850, който си партнира с 64MB оперативна памет. Захранването става посредством батерия с 960mAh заряд. EXCA 300  е 2G и има Wi-Fi модул, камерата му е с 1.3MP еквивалент.

 

Прочетете още статията: Nokia 8.3 5G, Nokia 5.3 и Nokia 1.3 са новите смартфони на компанията