DxOMark спира с ревютата на камери на смартфони заради пандемията с Коронаворус

Тези от вас, които следят статиите и видео ревютата на смартфони в Digital.bg знаят, че когато тестваме камерите им, често споменаваме резултатите от престижната класация на DxOMark. Днес в официално изявление в Twitter, френската компания съобщи, че временно ще преустанови създаването и публикуването на фотографски ревюта на смартфони. Както вероятно и сами се досещате, причината за това решение е пандемията от Коронавирус, която е заляла целия свят и е концентрирана освен в Китай и в Европа.

  

Част от мерките за предотвратяване разпространението н заразата е и 15-дневен карантинен период, който предприеха френските власти. Тестовете на DxOMark са изключително детайлни и освен в специалната си лаборатория, инженерите от компанията правят множество тестови снимки на открито, което към момента е невъзможно. Очаква се фотографските тестове да продължат най-рано в началото на Април. 

 

Прочетете още: Заради кризата с Коронавирус – А1, Виваком и Теленор подаряват на своите абонати безплатни разговори, мобилен интернет и др.