Kirin 820 ще бъде 7-нанометров процесор с ARM Mali-G77 графичен чип

Huawei работят усилено над нов процесор за смартфоните от средния клас, който ще наследи Kirin 810. Предстоящият чип отново ще е базиран на 7-нанометрова технология и ще поддържа 5G мрежи. Kirin 820 също така ще предлага по-висока графична производителност, благодарение на ARM Mali-G77 GPU чипа. За сравнение Kirin 810 използва Mali-G52.

Компанията се е погрижила да интегрира по-мощно звено за невронна обработка и изкуствен интелект, което допълнително ще подобрява работата на смартфоните.

 

Кirin 820 ще e първата архитектура на компанията, която използва Mali-G77, тъй като дори флагмана Kirin 990 е базиран на Mali-G76. Според официалните данни на ARM новият графичен процесор е с между 120% и 140% по-бърз от предходната версия. Новата производствена технология освен за скоростта допринася и за по-ниската консумация на енергия, която е редуцирана с 30%, съобщава gsmarena. Със сигурност Kirin 820 ще превърне новите модели на Huawei и Honor в още по-атрактивен избор за потребителите.

 

Трябва да отбележим също, че Mali-G77 намира място в Samsung Exynos 990 процесора в някои версии на Samsung Galaxy S20. При всички положения Kirin 820 ще предложи сериозни подобрения, спрямо своя предшественик и ще направи по-бързи бъдещите устройства на Huawei. Oчаква се новият Honor 30S да е базиран на Kirin 820. Със сигурност и другите смартфони oт средния клас с този бранд, които ще видим до края годината ще се възползват от възможностите на новия мобилен процесор на Huawei.